Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Nutreco kiest voor Microsoft Dynamics 365 online met CRM Partners

Plaatsingsdatum 04-09-2017
Berichtdatum 4 september 2017

Nutreco, mondiale producent van diervoeding, kondigt een wereldwijde uitrol aan van Microsoft Dynamics 365 online. De overstap naar de cloudvariant van Dynamics CRM zorgt ervoor dat Nutreco haar klantsegmenten beter kan bedienen en dat ze effectiever en doelgerichter kan werken. Daarnaast moet de migratie de wereldwijde adoptie van CRM binnen Nutreco stimuleren. De diervoederproducent voert de implementatie uit samen met CRM Partners, Customer Engagement-specialist in de agrisector, en Microsoft. Nutreco wordt door deze keuze de grootste Dynamics 365-klant van Microsoft in Nederland. Ook is Nutreco het eerste bedrijf in de agrarische sector dat overstapt naar CRM in de cloud.

Nutreco werkt al enkele jaren samen met CRM Partners en gebruikt momenteel Dynamics CRM 2011. Ongeveer 1.400 medewerkers uit diverse business units in ruim 36 landen gaan dit jaar gebruikmaken van het nieuwe Dynamics 365-platform. Dit zal in de komende jaren gaan groeien naar 2.300 gebruikers. Nutreco verwacht de technische migratie samen met CRM Partners in het vierde kwartaal van 2017 af te ronden. Het bedrijf kiest bewust voor een ‘no-mod-policy’ en vaart mee op alle standaarden van Microsoft. Door geen maatwerk te gebruiken kan Nutreco in de toekomst eenvoudig upgraden, moeiteloos integreren en profiteren van de nieuwste technologie.

Cloud
Nutreco kiest voor één installatie in de cloud. Het bedrijf bestaat uit diverse onderdelen die ieder markt- en regiospecifieke wensen en behoeften hebben als het gaat om CRM. Met Dynamics 365 online kan iedere business unit CRM naar wens configureren, bijvoorbeeld voor lead management, key accountmanagement, marketing automation of end user engagement. Een andere belangrijke reden om te migreren naar Dynamics 365 online is de sterk verbeterde gebruikerservaring. Ook biedt Dynamics 365 een naadloze integratie met Office 365 (zoals Yammer, Outlook en Excel) en de analyseoplossing Power BI. Met laatstgenoemde kunnen alle medewerkers data uit het CRM-platform eenvoudig analyseren en erover rapporteren. Juist de integratie zorgt ervoor dat medewerkers samen kunnen werken aan unieke klantervaringen, vanuit één omgeving.

Businessimplementatie
Naast de technische implementatie richt de diervoerderproducent ook een tweejarig businessimplementatieprogramma in. Hierin wordt gewerkt aan een gestandaardiseerde methode voor het vaststellen van de volwassenheid van de CRM-implementatie. Op basis hiervan wordt een specifiek implementatie- en verbetertraject opgesteld. Dit moet medewerkers helpen om CRM niet alleen te gebruiken om data in vast te leggen, maar ook om daadwerkelijk meer intelligentie uit het systeem te halen.

Categorie(n) Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, Soort > CRM (relatiebeheer) en Marketing
Bronvermelding CRM Partners
Internet URL http://www.crmpartners.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED