Softwarepakketten.nl

Software nieuws

SBR Verwerker en SBR Viewer gereed voor betaversie NT12

Plaatsingsdatum 19-09-2017
Berichtdatum 18 september 2017

Het SBR Programma heeft op 15 september jl. de betaversie van de Nederlandse Taxonomie gepubliceerd. De NT12.b omvat de taxonomieën voor de Kamer van Koophandel. De betaversie van de NT12 is opgebouwd volgens de RFC Folderstructuur en Releasemanagement en is in deze vorm nu ook volledig in de SBR Verwerker en SBR Viewer geïmplementeerd. Bovendien bevat de SBR Verwerker en SBR Viewer de mogelijkheid om XBRL bestanden via Formula & Table Linkbase te presenteren en aldus volgens consistente presentatie (CP) het document te tonen en te valideren.

De reden dat wij zo snel kunnen en willen publiceren komt enerzijds doordat we alles op een generieke wijze opbouwen. Daarnaast vinden we het van belang om accountantskantoren en softwareleveranciers snel deze versie aan te reiken i.v.m. de verplichtstelling publicatie Middelgroot m.i.v. 1 januari 2018 over het boekjaar 2017. Hiermede zijn deze tools direct bruikbaar in de pilot welke Taskforce Jaarverslaggevingsketen heeft opgezet inzake genoemde verplichtstelling.

Over de SBR Verwerker
De SBR Verwerker representeert een dynamisch formulier dat wordt uitgeleverd als webservice. Met de SBR Verwerker worden andere software leveranciers alsmede grote accountantskantoren in staat gesteld om hun klanten een complete SBR oplossing aan te bieden.

Het dynamische formulier, dat wordt gegenereerd op basis van de NT12 en de BT12, vormt het hart van de oplossing. Daarbij kan de SBR Verwerker probleemloos worden geïntegreerd in bestaande software door haar vele koppelingsmogelijkheden. Uiteraard kunt u de gegevens voor uw SBR-document(en) handmatig in de SBR Verwerker invoeren maar het is tevens mogelijk om data uit een ander bestand of programma te importeren of koppelen.

Bovendien bevat de SBR Verwerker reeds de mogelijkheid om XBRL bestanden in Consistente Presentatie te verwerken en sluit de software volledig aan op Table Linkbase, cruciaal om tot een getrouw beeld van een verantwoordingsrapportage te komen. Daarnaast zijn in de SBR Verwerker ook de validaties (Formula) opgenomen zodat u real-time ondersteund wordt met het controle- of invulproces en daarmede een betrouwbaar en volledig SBR document kunt samenstellen.

Over de SBR Viewer
De SBR Viewer maakt het mogelijk om de inhoud van een SBR document direct, zonder ingewikkelde tussenhandelingen, te verkennen.

Op basis van een door u geselecteerd SBR document genereert de SBR Viewer een overzichtelijke en leesbare weergave. Deze weergave is consistent en geeft een getrouw en herkenbaar beeld van uw rapportages. De SBR Viewer maakt het mogelijk om de gegeneerde weergave op te slaan in HTML- of PDF-formaat.

Validatie
Optioneel kunnen gebruikers van de SBR Viewer SBR rapportages valideren. De Viewer onderscheidt een inhoudelijke en een technische validatie. De resultaten van beide validatie-mogelijkheden worden na afronding visueel in de gegeneerde presentatie opgenomen. Op die manier worden eventuele fouten en/of waarschuwingen die betrekking hebben op een SBR document inzichtelijk gemaakt.

Categorie(n) Soort > Externe verslaggeving, SBR / XBRL , Branche > Accountantskantoren
Bronvermelding Accept Development
Internet URL http://www.acc.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED