Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Oracle introduceert nieuwe machinelearning-applicaties tijdens openingskeynote op Oracle OpenWorld 2017

Plaatsingsdatum 02-10-2017
Berichtdatum 2 oktober 2017

Tijdens de openingskeynote van Oracle OpenWorld 2017, in San Francisco, onthulde Larry Ellison, Chairman en CTO van Oracle, een aantal nieuwe machinelearning-applicaties voor database- en cybersecurity.

Ellison introduceerde Oracle Autonomous Database Cloud, ‘s werelds eerste honderd procent zelfgeregelde, autonome database. Ook presenteerde hij nieuwe geautomatiseerde cyberverdedigingsapplicaties die aanvallen detecteren en herstellen in realtime.

Met complete automatisering gebaseerd op machine learning, elimineert Oracle Autonomous Database Cloud de menselijke werkzaamheden die nodig zijn om een database te beheren. Dit is mogelijk doordat de database automatisch zichzelf upgrade, patcht en bijstelt tijdens het uitvoeren. Nu er geen ruimte meer is voor menselijke fouten en geen vereisten zijn voor handmatige performance testing, is Oracle in staat om kostbare geplande en ongeplande downtime te minimaliseren tot minder dan dertig minuten per jaar. Ook garandeert het dat organisaties hun kosten kunnen halveren, in vergelijking met Amazon.

Ellison deelde ook benchmark-testresultaten tijdens korte demonstraties, die de enorme prestatiekloof uitlichten tussen Oracle Database op Oracle Cloud en Oracle Database draaiend op Amazon’s beste Oracle Database Cloud Service: Amazon Relational Database Service (RDS). De directe vergelijking toonde ook het verschil tussen Amazon’s 99,95 procent betrouwbaarheid en beschikbaarheid SLA’s, die de meeste oorzaken van ongeplande en geplande downtime uitsluiten, en Oracle’s 99,995 procent SLA-garanties.

Quotes uit Larry Ellison’s keynotepresentatie:

  • “Ik neem de woorden ‘revolutionaire nieuwe technologie’ niet ieder jaar in de mond op Oracle OpenWorld. De reden is dat er niet zoveel revolutionaire nieuwe technologieën zijn. Maar dit is er eentje.”
  • “Dit is echt veerkrachtig, onmiddellijk veerkrachtig. Zo richt u nooit meer middelen in dan u eigenlijk nodig heeft. Het is echt on-demand computing.”
  • “Het is niet zo dat Oracle is begonnen en de meest belachelijke demo’s heeft gemaakt zodat Amazon een slecht figuur slaat. Dit zijn datasets die we daadwerkelijk hebben gebruikt voor stress-testing, performance-testing, en validatie van onze database.”
  • “Amazon is vijf tot acht keer duurder bij het draaien van exact dezelfde workload, in vergelijking met Oracle Autonomous Database.”
  • “We garanderen u contractueel dat u uw Amazon-rekening zult halveren. Dat is vrij eenvoudig als je vijf tot acht keer sneller bent. We zijn redelijk zeker van onze zaak.”
  • “Het is niet ongewoon dat concurrenten onze technologie gebruiken. Amazon weet dat. Zij zijn een van de grootste Oracle-gebruikers ter wereld. SAP is een van de grootste Oracle-gebruikers ter wereld.”
  • “Bring-your-own-license to PaaS is van toepassing op al onze PaaS-diensten. Niet alleen databases, maar ook middleware en analytics. Dit zijn enorme prijsverlagingen.”
  • “U zult een migratie zien, een evolutie van databasevaardigheden. Men zal hierbij meer gericht zijn op database-ontwerp, schema-ontwerp en verschillende soorten data-analytics, inclusief machine learning. Maar ook op het inrichten van beleid op basis van wat ‘mission critical’ is, wat vraagt om disaster recovery, en het uitzoeken van dat beleid.”
Categorie(n) Robotic (accounting), ICT Innovatie, Soort > ICT beheer en beveiliging, Branche > Financials, Soort > ICT Systeemontwikkeling, Big data, Branche > ICT bedrijven
Bronvermelding Oracle
Internet URL http://www.oracle.com

Terug

Gerelateerde berichten

Oracle Cloud Platform zelfsturend, zelfbeveiligend en zelfherstellend [14-02-2018]

Arcadis kiest voor Oracle Cloud [09-02-2018]

Atradius lanceert nieuw online creditmanagement portaal op basis van Oracle-technologie [18-12-2017]

Oracle breidt Enterprise Performance Management Cloud uit om financiele teams te ondersteunen [18-08-2017]

Oracle lanceert next-generation Cloud Applications [10-08-2017]


Woensdag 18 april 2018
SEMINAR ROBOTIC ACCOUNTING
Op 18 april a.s.wordt voor de tweede maal het "Seminar Robotic accounting" georganiseerd. Het doel van dit seminar is geïnteresseerden inzicht bieden in innovaties op het gebied van robotic accounting en gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Robotic proces automation (RPA), PSD2 (met Access to the Account - XS2A), Blockchain, Artificial Intelligence (AI) met machine learning en E-factureren o.b.v. UBL.
Meer informatie en aanmelden...


CreAim

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED