Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Holmatro ervaart voordelen digitale verwerking inkomende facturen in Infor LN

Plaatsingsdatum 18-10-2017
Berichtdatum 18 oktober 2017

De snellere verwerking van de goederenfacturen en het eenvoudig opvragen van alle facturen bieden Holmatro grote voordelen

20.000 facturen voor acht administraties
Holmatro scant haar 20.000 inkomende facturen voor acht administraties op één centrale plaats. De verwerking van deze facturen gebeurt door één administratief medewerker. In totaal zijn ongeveer veertig medewerkers betrokken bij het vastleggen, boeken, goedkeuren en verder verwerken van de facturenstroom.

Efficiency voordeel bij verwerking goederenfacturen
Joost Kerkhof, Controller, Holmatro: “Voorheen verwerkten wij de facturen handmatig, dus eerst de inkooporders boeken + factuur en pakbon aan elkaar hechten en daarna de facturen handmatig coderen en overnemen in het ERP-systeem. Dit nam veel tijd in beslag. De voornaamste reden voor ons om over te gaan op digitalisering was de verwerking van de goederenfacturen. Vooral daarin zagen wij mogelijkheid tot een grote kostenbesparing. Na de overgang van Baan IV naar Infor ERP LN hadden wij het al bestaande plan om de inkomende factuurverwerking te digitaliseren weer opgepakt.”

Betrouwbare interface en één aanspreekpunt maken keuze eenvoudig
We hebben een drietal leveranciers met elkaar vergeleken. Daaruit kwam sterk naar voren dat de connectie tussen ISP-Invoice en ERP LN de beste is. Na de demonstratie van ISP-Invoice waren zowel de toekomstige gebruikers als ICT zeer positief over ISP-Invoice en was de keuze uiteindelijk eenvoudig. Uit de vooraf uitgevoerde Fit-Gap analyse kwam naar voren dat er nagenoeg geen maatwerk aanpassingen nodig waren. Dit gaf vooraf en tijdens het project duidelijkheid. Daarnaast vinden wij het erg prettig dat, dankzij de intensieve samenwerking tussen Infor, onze ERP-leverancier, en ISProjects, wij eventuele problemen bij één helpdesk neer kunnen leggen. Daardoor krijgen wij niet het probleem dat je van de ene naar de andere leverancier wordt verwezen als iets niet lekker loopt. De recente upgrade van ERP LN bij Holmatro is zeer soepel verlopen en een goed praktijkvoorbeeld van hoe je als klant ontzorgd wordt”, gaat Kerkhof verder.

Voordeel in verwerking goederenfacturen en opvraagbaarheid facturen
De ervaring is goed. Zoals verwacht zien wij dat de verwerking van de goederenfacturen beduidend sneller gaat. Dat geeft een aanzienlijk efficiencyvoordeel. Wij hebben in de praktijk nog een tweede groot voordeel gemerkt en dat is de eenvoudige opvraagbaarheid van de facturen, in ISP zelf of met de snelkoppeling naar de factuur die aan de transactie in ERP LN hangt. Tijdens beoordeling van de betalingsselectie, de maandafsluiting en de analyse van de kosten is het nu zeer eenvoudig de betreffende factuur in te zien. Voorheen moesten we facturen en documenten bij elkaar zoeken voor de betalingsselectie en waren we daar een halve dag mee bezig. En nu zijn we in één uur klaar en dat is uiteraard een enorme verbetering!” besluit Kerkhof.

Categorie(n) Branche > Financials, Soort > Inkoop & Purchase to pay, Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek
Bronvermelding ISProjects
Internet URL http://www.isprojects.nl

Terug

Gerelateerde berichten

Inkomende pdf facturen direct verwerkt in MS Dynamics NAV [14-11-2017]

Inkomende facturen binnen 5 minuten verwerkt [10-10-2017]

AEB Amsterdam werkt efficinter met behulp van ISP-Invoice [05-09-2017]

Nieuw samenwerkingsverband tussen ISProjects en Pantheon Automatisering [22-08-2017]

Volledige integratie factuurverwerking in Infor LN, FIT Gap analyse en tevreden gebruikers! [04-07-2017]


Woensdag 18 april 2018
SEMINAR ROBOTIC ACCOUNTING
Op 18 april a.s.wordt voor de tweede maal het "Seminar Robotic accounting" georganiseerd. Het doel van dit seminar is geïnteresseerden inzicht bieden in innovaties op het gebied van robotic accounting en gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Robotic proces automation (RPA), PSD2 (met Access to the Account - XS2A), Blockchain, Artificial Intelligence (AI) met machine learning en E-factureren o.b.v. UBL.
Meer informatie en aanmelden...


CreAim

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED