Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Topicus koopt softwarebedrijf Able van BinckBank

Plaatsingsdatum 23-10-2017
Berichtdatum 23 oktober 2017

Softwarebedrijf Topicus B.V. heeft alle aandelen Able Holding B.V. overgenomen, dat onderdeel was van BinckBanck B.V. Topicus-directeur Daan Dijkhuizen: “Dankzij de overname van Able versnelt Topicus de uitvoering van haar strategie om banken en verzekeraars te helpen financiën voor consumenten en ondernemers eenvoudig en toegankelijk te maken. De marktleidende software van Able op het gebied van retail vermogensbeheer past perfect in de Topicus-strategie om onze klanten in staat te stellen hun financiële dienstverlening customer empowered te maken. Daarbij voorziet Topicus een verdergaande integratie van vermogensopbouw, kredietverlening en pensioenen.”

Able’s cloud-based platform staat in de markt bekend als het meest complete platform op het gebied van retail vermogensbeheer. Topicus ziet Able als een cruciale schakel in haar totale propositie. Met deze propositie verwacht Topicus haar groeiambities in binnenland en buitenland versneld te kunnen waarmaken.

Wij verwachten dat we met Able en haar talentvolle medewerkers binnen de Topicus groep een innovatieve, succesvolle toekomst tegemoet gaan.”

Tijdens de overnamegesprekken bleek dat Able over een geavanceerd platform beschikt op het gebied van vermogensbeheer: beleggen en sparen. De architectuur hiervan sluit goed aan bij het bestaande financiële platform van Topicus, dat voor financiële producten online directe verbindingen legt tussen vraag en aanbod. “Eenvoud, toegankelijkheid, snelheid én disruptie zijn nieuwe kernbegrippen bij het aanbieden van financiële producten. Daarmee zetten onze klanten de eindgebruiker, van ondernemer tot consument, nog meer in zijn kracht. Ik ben ervan overtuigd dat gerobotiseerde transactieprocessen over twee jaar gemeengoed zijn, waarbij de consument of ondernemer een eigen bank in de broekzak heeft. Met de overname van Able loopt Topicus hierop vooruit. Wij willen het meest klant-centrische platform aanbieden voor een hoeveelheid aan financiële diensten producten, ook voor beleggers en spaarders”, licht Dijkhuizen toe.

Categorie(n) Branche > Financials, Soort > Creditmanagement en Incasso
Bronvermelding Topicus
Internet URL http://www.topicus.nl

Terug

 

CreAim

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED