Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Smart Coding vereenvoudigt factuurverwerking en verbetert productiviteit voor Basware-gebruikers

Plaatsingsdatum 15-11-2017
Berichtdatum 15 november 2017

Basware introduceert Smart Coding, een mogelijkheid waarmee gebruikers de factuurverwerking van niet-PO-facturen verder kunnen automatiseren. Smart Coding is ontworpen om gebruikers te helpen met coderen wanneer er geen inkooporder beschikbaar is. Dit wordt gedaan door het automatisch identificeren van de juiste kostenallocatie wat helpt om de factuurverwerking te versnellen en de productiviteit te verbeteren.

"Traditioneel worden niet-PO-facturen geautomatiseerd met zakelijke ‘regels’ wat voor gebruikers zeer omslachtig kan zijn”, zegt Sami Peltonen, Vice President van Purchase to Pay Product Management bij Basware. “We hebben een algoritme ontwikkeld om de best mogelijke kostentoewijzing voor niet-PO-facturen te bepalen. De logica maakt gebruik van big data, transacties uit het verleden. Zo komen we met een nauwkeurig voorstel dat met bedrijfsregels kan worden aangevuld."

Het vinden van een juiste kostentoewijzing is veelal een uitdagende taak voor medewerkers die niet gewend zijn met boekhoudregels te werken en helemaal wanneer er geen inkooporders zijn om informatie van te kopiëren.

Smart Coding is ontworpen om werknemers te helpen door hen in staat te stellen een factuur volledig te coderen met een simpele klik op een knop. Vervolgens bekijkt het Smart Coding-algoritme de transactiegeschiedenis, de automatiseringsregels en gedeelde coderingssjablonen van de gebruiker teneinde de meest ideale kostenallocatie te verkrijgen. Zakelijke gebruikers kunnen vervolgens de voorgestelde kostentoewijzing beoordelen en bevestigen. Dit alles verbetert de gebruikerservaring en vermindert de noodzaak voor de crediteurenafdeling om foutieve coderingslijnen aan te passen.

Categorie(n) Branche > Financials, Branche > Accountantskantoren, Soort > (Elektronisch) factureren
Bronvermelding Basware
Internet URL http://www.basware.nl

Terug

Gerelateerde berichten

Basware biedt datavalidatie tegen zakelijke database Dun & Bradstreet [30-01-2018]

Grote variatie in aanbiedingen in leverancierslandschap B2B-netwerken [09-01-2018]

Basware lanceert archiveringsdienst voor e-facturen [24-08-2017]

AcceptEmail en Basware bieden bedrijven totaaloplossing voor factureren en betalen [13-06-2017]

Basware breidt purchase to pay-pakket uit met oplossing voor strategische sourcing [01-06-2017]


Woensdag 18 april 2018
SEMINAR ROBOTIC ACCOUNTING
Op 18 april a.s.wordt voor de tweede maal het "Seminar Robotic accounting" georganiseerd. Het doel van dit seminar is geïnteresseerden inzicht bieden in innovaties op het gebied van robotic accounting en gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Robotic proces automation (RPA), PSD2 (met Access to the Account - XS2A), Blockchain, Artificial Intelligence (AI) met machine learning en E-factureren o.b.v. UBL.
Meer informatie en aanmelden...


CreAim

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED