Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Van Blijderveen over het nut van RGS en de nieuwe rol van de boekhouder

Plaatsingsdatum 21-11-2017
Berichtdatum 21 november 2017

"De innovators hebben RGS al omarmd, nu de rest nog. Tijdens mijn voorzitterschap van de Taskforce wil ik dat onze leden zich nog bewuster zijn van de veranderingen die eraan komen. Men zal vroeg of laat het nut van RGS zien. Logisch, want de voordelen zijn groot en de mogelijkheden legio." Het moge duidelijk zijn: Dirk-Jan van Blijderveen, de nieuwe voorzitter van de Taskforce Implementatie RGS is een enthousiaste pleitbezorger.

Ik zie de huidige automatisering als een tweede revolutie. De eerste revolutie was het computergebruik in onze branche. We zitten nu middenin de tweede, veel sterkere revolutie: de volledige automatisering van data. Er is altijd een groep die huiverig is voor die verandering, zij staan wantrouwig tegenover de digitalisering, tegenover de cloud en dergelijke. Maar stap voor stap zien de meesten de voordelen wel. ‘Hey dat kan ik gebruiken ook voor CBS, en voor de bank. Best handig.’”

Dirk-Jan van Blijderveen, financieel en fiscaal dienstverlener, werd gevraagd om het voorzitterschap van Perry Telle over te nemen vanuit zijn rol als nieuw bestuurslid van NOAB. “Ik zou mezelf niet als innovator bestempelen, dus het leek me in eerste instantie een onmogelijke job. Perry heeft zoveel kennis en een groot netwerk. Maar ik ben gevraagd omdat ze me een voorbeeld vonden, doordat ik open sta voor de verandering en die ook doorzet in mijn eigen onderneming. Dus heb ik de uitdaging met plezier aanvaard. Het is me veel waard om getuige te zijn van de ‘tweede revolutie’ en er een bijdrage aan te leveren.”

Lees complete interview...

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, RGS (ReferentieGrootboekSchema)
Bronvermelding RGS Beheergroep
Internet URL RGS Beheergroep

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

CBS-vragenlijst sneller invullen met RGS [01-04-2021]

Betaversie Referentie GrootboekSchema RGS 3.3 gepubliceerd [19-10-2020]

Terugblik op De week van RGS [17-12-2019]

Uitkomsten rondetafelgesprek RGS: verbeter de businesscase van RGS [15-04-2019]

Lancering en implementatie RGS; een terug- en vooruitblik [27-09-2018]


Seminar RPA en robotic accounting

29 september 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software
 

KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED