Softwarepakketten.nl

Software nieuws

The Monastery zet ethical hackers met autisme in om webapplicaties te testen

Plaatsingsdatum 06-12-2017
Berichtdatum 5 december 2017

Vandaag opent The Monastery haar kloosterdeuren voor opdrachtgevers die webapplicaties willen laten testen op cyberveiligheid en daarnaast maatschappelijk willen bijdragen. Het testwerk wordt namelijk gedaan door ethical hackers met autisme.

Cyber Monks
The Monastery is een gezamenlijk initiatief van social enterprise ITvitae en Informatiebeveiliger Northwave. De mensen die er werken noemen zichzelf ‘cyber monks’. Ze zijn opgeleid in de cyber security opleiding van ITvitae. Northwave is verantwoordelijk voor de inhoud en het geven van die opleiding. Northwave zekert daarnaast nu nog de kwaliteit van de dienstverlening van The Monastery aan klanten.

Missie
Het is de missie van ITvitae om hoogbegaafde personen met autisme te begeleiden naar een betaalde en duurzame baan. De meeste mensen plaatsen we na een gedegen opleiding bij werkgevers. We worden echter vaak benaderd met de vraag of onze talenten ook in opdracht kunnen werken. Met The Monastery maken we dat mogelijk.” Dat zegt Peter van Hofweegen, commercieel directeur van ITvitae.

Tekort aan experts
Ons land heeft een schreeuwend tekort aan cyber experts. Tegelijkertijd zetten we talent met autisme buiten spel. Dat is dom, want deze mensen kunnen juist heel veel. Klantcontact bij intake en rapportage zijn lastig, dus dat is onze rol in dit initiatief. Die rol is tijdelijk, want The Monastery zal zo snel mogelijk zelfstandig draaien. Daar zijn klanten voor nodig die ons een kans willen geven. Dus BV Nederland: kom op met je testwerk!” Aan het woord is Pim Takkenberg, directeur Cyber Security bij Northwave.

Opdrachtgevers
Onder de eerste opdrachtgevers van The Monastery zijn het Eindhovense triptic (maker van het gebruiksvriendelijke Iris Intranet), het RIVM en Leaseweb (een aanbieder van wereldwijde cloud-hosting oplossingen) uit Amsterdam. Nieuwe klanten vinden alle informatie op https://www.themonastery.nl

Over The Monastery
The Monastery biedt opdrachtgevers Cyber security diensten met 100% social return. Het initiatief is op 1 december 2017 gelanceerd door ITvitae en Northwave. The Monastery vloeit voort uit het opleidingsprogramma cyber security specialist van ITvitae, dat wordt verzorgd door Northwave. The Monastery biedt ruimte voor praktijkopdrachten, stageplaatsen en duurzaam betaald werk voor deelnemers aan dit opleidingsprogramma.

Categorie(n) ICT Innovatie, Cybersecurity, Branche > ICT bedrijven
Bronvermelding The Monastery
Internet URL http://www.themonastery.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

 

CreAim

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED