Softwarepakketten.nl

Software nieuws

SBR Banken levert basis voor digitale vastgoedtaxatie

Plaatsingsdatum 21-12-2017
Berichtdatum 21 december 2017

SBR Banken publiceert vandaag de alfaversie van de nieuwe Vastgoedtaxonomie, de VT12. Hiermee wordt een eerste stap gezet om vastgoeddata sneller, slimmer en beter uit te kunnen wisselen tussen partijen in de commerciële vastgoedwereld en de banken.

De Vastgoedtaxonomie vormt de basis voor digitalisering en standaardisering van met name taxatiegegevens en huurlijsten. Deze moderne en efficiënte manier van werken biedt voordelen aan alle gebruikers.

Zo krijgen aangesloten taxateurs en beleggers sneller inzicht in panden en vastgoedportfolio’s. Hierdoor kunnen zij gerichter werken en kan er minder tijd worden besteed aan het verzamelen en invoeren van data. Winstpunt voor de banken betreft optimalisatie van risicobeheer en verhoogde efficiëntie. Tevens kan hiermee worden voldaan aan de vraag van toezichthouders om meer transparantie in de vastgoedmarkt.

De Vastgoedtaxonomie betekent een uitbreiding van de diensten van SBR Banken dat ook al uitwisseling van financiële rapportages verzorgt tussen ondernemingen, intermediairs en banken. Dat gaat op basis van de uitgangspunten van Standard Business Reporting (SBR) zoals door de overheid ontwikkeld.

Met SBR wordt data ingevoerd in een bronbestand dat vervolgens voor vele doeleinden kan worden hergebruikt. SBR Banken heeft voor de rapportages een aparte technische infrastructuur ontwikkeld. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een standaard, gemeenschappelijke taal; de taxonomie.

De VT12 spitst zich met name toe op de volgende onderdelen:

  • Taxatie-informatie die banken digitaal willen ontvangen;
  • Huurinformatie die banken én taxateurs digitaal willen ontvangen;
  • Datavelden voor opdrachtverstrekking van een taxatieopdracht.

Verdere detailinformatie over de VT12 is te vinden in de Vastgoedtaxonomieënsectie op de SBR Banken website.

De alfaversie wordt de komende tijd getest met de markt. Tot 24 januari 2018 kan worden gereageerd, via de bovengenoemde sectie op de website van SBR Banken. De verzamelde input wordt dan verwerkt in de bêtaversie. Deze update staat gepland voor 16 februari 2018, gevolgd door de definitieve versie op 16 maart 2018. De uiteindelijke implementatie volgt in juni 2018. Daarmee heeft de markt geruime tijd om de nieuwe taxonomie te implementeren.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, SBR / XBRL
Bronvermelding SBR Banken
Internet URL http://www.sbrbanken.nl/

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

SBR Banken levert digitale versie voor de Standaard Bankverklaring [12-04-2018]

Banken investeren fors in digitale samenwerking met intermediairs [30-03-2018]

Vastgoeddata sneller, slimmer en beter uitwisselen tussen vastgoedwereld en banken [19-03-2018]

SBR Banken levert basis voor de Standaard Bankverklaring [01-02-2018]

Kredietrapportage in SBR verder verfijnd en uitgebreid [04-11-2017]


Woensdag 12 december 2018
Seminar: elektronisch factureren in de praktijk

Deze dag is volledig gericht op oplossingen voor e-factureren, elektronische factuurverwerking, - mede - op basis van de opvolger van PDF: de ISO-standaard UBL en PEPPOL. Ook komt de FraudeInfodesk aan de orde, controle van inkomende facturen en robotic accounting. En er worden meerdere LIVE demonstraties verzorgd.
Meer informatie en aanmelden...


CreAim

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED