Softwarepakketten.nl
Exact Software

Onderzoek

Onderhanden: Gids ERP Softwaresystemen, gericht op handels- en productiebedrijven en logistieke dienstverleners

Plaatsingsdatum 27-01-2018
Berichtdatum Februari 2018

Nieuw en onderhanden: Gids ERP Softwaresystemen

Na succesvolle uitgave van gratis rapporten op het gebied van financieel administratieve software, zoals de Gids boekhoudsoftware (zie www.gidsboekhoudsoftware.nl), de Gids Salaris en HRM-software, de Gids elektronisch factureren en bijvoorbeeld de ICT Financials softwaregids voor managementrapportages, is het nu de beurt aan de “Gids ERP Softwaresystemen, gericht op handels- en productiebedrijven en logistieke dienstverleners”.

Twee jaar geleden is al het idee ontstaan om een gratis gids uit te brengen aangaande ERP Softwaresystemen. Mede door eigen ervaring met en passie voor dergelijke systemen in het verleden.

Doelstelling van deze gids is potentiële gebruikers van ERP-systemen een handvat te bieden bij de selectie van dergelijke software, inzicht te bieden relevante ontwikkelingen en visie. Het aanbod van software is daartoe qua functionaliteit onderverdeeld naar (groot)handel, productiebedrijven (procesindustrie, discrete industrie) en logistieke dienstverleners (in elk geval verladers, opslagbedrijven en expediteurs).

De gids bevat geen ellenlange opsomming van honderden eigenschappen, dat laten we graag over aan gespecialiseerde consultancybedrijven die ondersteunen bij de selectie van dergelijke systemen. Inzicht wordt gegeven in het aanbod van standaard software per doelgroep en globale functionaliteit. Met daarbij aandacht voor innovatie, onderscheidend vermogen en (toekomst)visie.

Globale functionaliteit is als volgt onderverdeeld:

 1. Inkoop;
 2. Voorraadbeheer;
 3. Productie;
 4. Verkoop;
 5. Service;
 6. Transport Management Systeem (TMS);
 7. Warehouse Management Systeem (WMS);
 8. Forwarding Management Systemen (FMS) expeditie;
 9. Financiële administratie (boekhouding);
 10. Salaris- en personeelsadministratie;
 11. CRM;
 12. Managementrapportage met BI;
 13. Overige functies.

Uitnodiging softwareleveranciers
Op dit moment wordt gewerkt aan het samenstellen van de "Gids ERP Softwaresystemen, gericht op handels- en productiebedrijven en logistieke dienstverleners". Softwareleveranciers bieden we de gelegenheid om hun ERP-software gratis op laten te nemen in deze nieuwe gids. 

Via erp@gbned.nl kan een conceptrapport met invulsjabloon aangevraagd worden. Ook kan via dit zelfde emailadres nadere informatie over de nieuwe gids worden verkregen.

De bedoeling is het voorjaar van 2018 een eerste versie van de gids uit te brengen.
Wij gaan er vanuit dat ook deze gids haar weg zal vinden naar vele relevante eindgebruikers de komende jaren.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Branche > Automotive, Soort > ERP, Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, Soort > Logistiek
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL http://www.gbned.nl

Terug


Onerzoeksbureau GBNED