Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Infor introduceert nieuwe supply chain-mogelijkheden voor meer inzicht en controle

Plaatsingsdatum 06-02-2018
Berichtdatum 6 februari 2018

Infor kondigt nieuwe Supply Chain Management (SCM) mogelijkheden aan die bedrijven realtime inzicht in en controle over hun wereldwijde supply chains bieden. Hierbij worden diverse digitale technologieën gebruikt, waaronder big data, machine learning, IoT en automatisering, om voorspellende ETA's, realtime zichtbaarheid en 3D-visualisatie van de magazijnstroom te bieden. De nieuwe SCM-functies van Infor zijn ontworpen om innovatie en digitale transformatie in de supply chain te versnellen en klanten te laten zien wat er mogelijk is.

Voorspellende ETA's
Door de combinatie van data science, machine learning en bijna 20 jaar aan netwerkinzichten biedt Infor's GT Nexus Commerce Network een nieuw ETA-nauwkeurigheidsniveau. Hierdoor kunnen bedrijven de nauwkeurigheid van hun planning aanzienlijk verbeteren en werkzaamheden efficiënter uitvoeren. Door die nauwkeurige ETA's kunnen bedrijven diverse initiatieven, zoals cross-dock en merge-in-transit, uitbreiden en de nauwkeurigheid van de voorraad en de klantenservice verbeteren.

Met behulp van machine learning en historische netwerkgegevens berekent het Infor GT Nexus Commerce Network-platform een voorspellende ETA, gebruikmakend van elke informatie-update en transactie in het netwerk. Het systeem werkt ETA's voortdurend bij met behulp van de nieuwste beschikbare informatie. Via machine learning kan het systeem nauwkeurige supply chain-modellen ontwikkelen die altijd up-to-date zijn. De parameters van het model worden voortdurend aangepast op basis van de nieuwste realtime trends en patronen.

Live Ocean
Live Ocean gaat verder dan alleen het bijwerken van de status op het punt van vertrek en aankomst. De software maakt gebruik van AIS (Automatic Identification System), een realtime IoT-informatiebron, om doorlopende zichtbaarheid te bieden van goederen die onderweg zijn van haven naar haven. Bedrijven krijgen op basis van een specifieke identificatie realtime visuele updates van alle zeeschepen die hun goederen vervoeren. Door informatie over bestellingen, verzending en artikelen te koppelen, ondersteunt de oplossing het volgen en plannen van de voorraad. Informatiedetails omvatten ook de scheepsstatus, snelheid en de volgende/vorige aanloophaven.

Gebruikmakend van de gps-gegevens die beschikbaar zijn in de AIS-informatie, kunnen gebruikers een geofence opzetten om waarschuwingen te activeren, bijvoorbeeld wanneer zendingen een bepaalde locatie passeren, zodat bedrijven de voorraad beter kunnen beheren en plannen voor downstream processen.

3D Visual Warehouse
Met 3D Visual Warehouse biedt Infor WMS (Warehouse Management System) nu een driedimensionaal, interactief mechanisme om de magazijnstroom te visualiseren en orkestreren. Gebruikers kunnen snel knelpunten identificeren en oplossen om vertragingen te voorkomen, wat de doorstroming en productiviteit van de medewerkers verbetert. 3D Visual Warehouse werkt naadloos samen met Wave Management waardoor gebruikers de workflow, orderconcentraties en locaties met vertragingsrisico virtueel kunnen ‘zien’ en corrigerende maatregelen kunnen nemen.

Deze nieuwe technologieën helpen bedrijven de snelheid in de end-to-end supply chain te verhogen en de klantresponsiviteit te verbeteren. Het vermogen om voorraadstromen over wereldwijde supply chains te bewaken en te beheersen, is een fundamenteel aspect van de digitale supply chain-transformatie. Alle bedrijven zijn hierop gericht, omdat technologie het gedrag en de verwachtingen van klanten blijft veranderen.

 

Categorie(n) Branche > Financials, Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, Soort > Logistiek
Bronvermelding Infor
Internet URL Infor

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED