Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

RMA software, een onbekende informatiebron voor ondernemers

Plaatsingsdatum 08-03-2018
Berichtdatum 7 maart 2018

RMA is voor nog steeds een behoorlijk aantal ondernemers een onbekend begrip.

Wat betekent RMA?
RMA staat voor “Return Merchandise Authorization”, of zoals in het Nederlands wel gebruikt wordt “Retourneren met autorisatie”. Kort gezegd komt het er op neer dat het een stap is in het proces van retourneren van goederen met als doel om een artikel te laten onderhouden, repareren of bijvoorbeeld een upgrade te geven. Nog niet zo lang geleden werd er op het artikel een briefje geplakt (het bekende gele memoblaadje) waarop stond van wie het artikel was en wat er mee moest gebeuren. Nadat de klant het artikel terug gekregen had, verdween het briefje in de prullenbak en daarmee ook de historie van de klant.

Tegenwoordig is er software op de markt waarmee het bovenstaande proces elektronisch vastgelegd wordt en men dus ook terug kan kijken naar de eerder uitgevoerde werkzaamheden. Behoorlijk vaak is dit bedrijfssoftware, die door bedrijven uitsluitend gebruikt wordt om hun eigen producten te registreren. Gebruik door derden is vaak niet mogelijk.

Een aantal softwareleveranciers in Nederland biedt RMA software aan als onderdeel van een totaalpakket. Dit betekent voor de ondernemer dat hij, als hij RMA software wil gaan gebruiken, verplicht is een totaalpakket af te nemen. Het zal duidelijk zijn dat dit niet de goedkoopste oplossing is.

Op de Nederlandse markt worden maar weinig zelfstandig werkende RMA softwarepakketten aangeboden. En de meeste daarvan zijn ook nog eens Engelstalig.

Het grote voordeel van het gebruik van RMA software is dat per klant op eenvoudige wijze de historie beschikbaar is. Niet alleen praktisch in verband met het vastleggen van een garantietermijn, maar ook om inzicht te hebben in een eerder uitgevoerde onderhoudsbeurt en/of reparatie.

De RMA software van 8-5 Software B.V. is Nederlandstalig en biedt naast de RMA registratie ook de mogelijkheid om offertes te maken en verkopen te registreren. Daarnaast is via de koppeling met diverse boekhoudpakketten het vastleggen van de facturen in de financiële administratie een kwestie van een paar muisklikken. En dat bespaart tijd en voorkomt het maken van fouten.

Categorie(n) Soort > Logistiek, Soort > eBusiness
Bronvermelding 8-5 Software
Internet URL 8-5 Software

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Seminar RPA en robotic accounting

29 september 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED