Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Nederland ICT heeft het privacykeurmerk Data Pro Code ontwikkeld

Plaatsingsdatum 12-03-2018
Berichtdatum 12 maart 2018

Om ICT-bedrijven te helpen voldoen aan deze regels van de AVG (GDPR), heeft Nederland ICT de Data Pro Code ontwikkeld. Met het Data Pro Certificate biedt Nederland ICT een betrouwbaar, laagdrempelig privacykeurmerk voor kleine en middelgrote ICT-bedrijven.

De Avg biedt in grote lijnen principes voor de omgang met persoonsgegevens. De vertaling en invulling van deze principes verschilt sterk per branche of zelfs per bedrijf. In de Avg wordt daarom expliciet verwezen naar de rol van brancheverenigingen bij het implementeren van de Avg. Met het ontwikkelen van de Data Pro Code geeft Nederland ICT invulling aan deze rol.

In samenwerking met onze leden hebben we de eisen die de Avg stelt aan verwerkers vertaald naar acht principes. In deze principes staat uitgelegd wat er van een professionele data processor kan worden verwacht. Tijdens het ontwikkelen van de code hebben we expliciet de praktijk van kleine tot middelgrote ICT-ondernemers als uitgangspunt genomen. Het moet voor elk ICT-bedrijf, van klein tot groot, haalbaar zijn om de code toe te passen.

We willen bedrijven die voldoen aan de code gelegenheid geven om dit aan te tonen door middel van een Data Pro Certificate (meer informatie hierover volgt. Houd de Avg-nieuwsbrief in de gaten). Deze certificering zal door een onafhankelijke partij worden uitgevoerd en jaarlijks getoetst op basis van de meest actuele wetgeving. Met het Data Pro Certificate bieden we een betrouwbaar, laagdrempelig privacykeurmerk voor kleine en middelgrote ICT-bedrijven.

 

 

Categorie(n) GRC en Assuring
Bronvermelding Nederland ICT
Internet URL Nederland ICT

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Avg-proof? Laat jouw bedrijf certificeren met Data Pro! [02-09-2019]


Seminar RPA en robotic accounting

29 september 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software
 

KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED