Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Vastgoeddata sneller, slimmer en beter uitwisselen tussen vastgoedwereld en banken

Plaatsingsdatum 19-03-2018
Berichtdatum 19 maart 2018

SBR Banken publiceert vandaag de definitieve versie van de nieuwe Vastgoedtaxonomie. Hiermee wordt een flinke stap gezet om vastgoeddata sneller, slimmer en beter uit te kunnen wisselen tussen partijen in de commerciële vastgoedwereld en de banken. De Vastgoedtaxonomie vormt de basis voor digitalisering en standaardisering van met name taxatiegegevens en huurlijsten.

Deze moderne en efficiënte manier van werken biedt voordelen aan alle gebruikers.

Zo krijgen aangesloten taxateurs en beleggers sneller inzicht in de status van panden en vastgoedportfolio’s. Hierdoor kunnen zij gerichter werken en kan er minder tijd worden besteed aan het verzamelen en invoeren van data. Winstpunt voor de banken betreft optimalisatie van risicobeheer en verhoogde efficiëntie. Ook kan hiermee worden voldaan aan de vraag van toezichthouders om meer transparantie in de vastgoedmarkt.

De Vastgoedtaxonomie betekent een uitbreiding van de diensten van SBR Banken, dat ook al de uitwisseling van financiële rapportages verzorgt tussen ondernemingen, intermediairs en banken. Dat gaat op basis van de uitgangspunten van Standard Business Reporting (SBR) zoals door de overheid ontwikkeld.

Met SBR wordt data ingevoerd in een bronbestand dat vervolgens voor vele doeleinden kan worden hergebruikt. SBR Banken heeft voor de rapportages een aparte technische infrastructuur ontwikkeld. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een standaard, gemeenschappelijk model; de taxonomie en een gemeenschappelijke digitale taal; XBRL.

De nieuwe uitwissel standaard spitst zich toe op de volgende onderdelen:

  • Taxatie-informatie die banken digitaal willen ontvangen;
  • Huurinformatie die banken én taxateurs digitaal willen ontvangen;
  • Datavelden voor opdrachtverstrekking van een taxatieopdracht.

Verdere detailinformatie is te vinden in de Vastgoedtaxonomieënsectie op de SBR Banken website.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Branche > Financials, SBR / XBRL , Soort > Externe verslaggeving
Bronvermelding SBR Banken
Internet URL http://www.sbrbanken.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED