Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Oracle introduceert ‘s werelds eerste autonome database

Plaatsingsdatum 28-03-2018
Berichtdatum 28 maart 2018

Oracle’s Executive Chairman en CTO Larry Ellison kondigt de beschikbaarheid aan van de eerste dienst gebaseerd op de revolutionaire nieuwe Oracle Autonomous Database. ’s Werelds eerste zelf-beherende, zelf-beveiligende en zelf-reparerende database-clouddienst, Oracle Autonomous Data Warehouse Cloud, maakt gebruik van machine learning voor het leveren van toonaangevende prestaties, beveiligingsmogelijkheden en beschikbaarheid. Dit doet het zonder tussenkomst van personen en tegen de helft van de kosten van Amazon Web Services (AWS).

Deze technologie verandert alles”, aldus Ellison. “De Oracle Autonomous Database is gebaseerd op een technologie die net zo revolutionair is als het internet. Het herstelt en updatet zichzelf en stelt zichzelf bij. De databases van Amazon kosten meer en doen minder.”

Oracle Autonomous Data Warehouse Cloud levert alle analytische mogelijkheden, beveiligingsfuncties en de hoge beschikbaarheid van de Oracle Database, zonder de complexiteit van configuratie, afstemming en administratie – zelfs als de workloads of datavolumes veranderen. De onafhankelijke database is een compleet nieuwe aanbieding die geen operationeel beheer vraagt van de klant. 

Andere diensten die in ontwikkeling zijn, zijn onder andere Oracle Autonomous Database for Transaction Processing, Oracle Autonomous NoSQL Database voor snelle, grootschalige lees- en schrijfbewerkingen (zoals vaak nodig is voor het Internet of Things), en Oracle Autonomous Graph Database voor netwerkanalyse.

Het Oracle Autonomous Data Warehouse is gebouwd op Oracle Database 18c, de eerste release van Oracle’s nieuwe jaarlijkse releasemodel voor databasesoftware. De innovatieve Oracle Database 18c, met meer dan honderd nieuwe functies, is nu beschikbaar op Oracle Cloud Services, via door Oracle ontworpen systemen en livesql.oracle.com.

De aankondiging van Oracle Autonomous Data Warehouse Cloud volgt op de recent aangekondigde uitbreiding van de Oracle Cloud Platform Autonomous Services. Oracle is van plan om de Oracle Autonomous Analytics-, Oracle Autonomous Mobility-, Oracle Autonomous Application Development- en Oracle Autonomous Integration-diensten dit kalenderjaar te leveren.

 

Categorie(n) Branche > ICT bedrijven, Soort > ICT Systeemontwikkeling
Bronvermelding Oracle
Internet URL http://www.oracle.com

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED