Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Banken investeren fors in digitale samenwerking met intermediairs

Plaatsingsdatum 30-03-2018
Berichtdatum 29 maart 2018

Banken zetten nog meer in op SBR, Standard Business Reporting, wat zorgt voor digitale en gestandaardiseerde financiële gegevens van ondernemers en ondernemingen. Met SBR kunnen intermediairs met één druk op de knop financiële gegevens namens hun klanten aanleveren bij o.a. banken, de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel. In de nabije toekomst is SBR ook het primaire kanaal voor het kredietproces bij banken.

Met het integreren van SBR in het kredietproces is in 2017 een belangrijke stap gezet in het volledig digitaal samenwerken tussen ondernemers, intermediairs en banken. Deze stap past in een brede maatschappelijke en snelle ontwikkeling waarin partijen die optimaal digitaal samenwerken het verschil kunnen maken voor hun klanten. Met de introductie van de BT12 (Bankentaxonomie 12) zal de aanlevering via andere routes (o.a. PDF) dit jaar nog verder worden geminimaliseerd.

Banken investeren fors verder in SBR:

  • Met de introductie van BT 12 is fors geïnvesteerd in processen en IT om rapportages goed te kunnen verwerken.
  • Bankmedewerkers worden intensief opgeleid hoe ze om moeten gaan met SBR- kredietrapportages.
  • Banken gaan in 2018 nieuwe digitale proposities introduceren waarin SBR een essentieel onderdeel is.
  • Introductie van de Vastgoedtaxonomie voor commercieel vastgoed per juni 2018 in samenwerking met de 9 grootste vastgoedtaxateurs van Nederland.
  • Teruglevering van data vanuit de bank via de standaard bankverklaring aan accountants per ultimo 2018.
  • De SBR Banken-organisatie (initiatief ABN AMRO, ING en Rabobank) wordt verder geprofessionaliseerd omdat zij een prominentere rol in de digitale samenwerking gaan spelen.

Via samenwerken, experimenteren en valideren wil SBR Banken samen met haar partners de digitale uitdaging aan gaan. Bijna 3800 intermediairs zijn al aangesloten bij SBR Banken en wekelijks sluiten nieuwe intermediairs aan. SBR banken doet een oproep aan alle intermediairs om zich aan te sluiten via hun eigen software pakket of via SBR Direct en hun kredietrapportages aan te leveren via SBR.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, SBR / XBRL
Bronvermelding SBR banken
Internet URL http://www.sbrbanken.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED