Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Nieuw Scan & Pay concept laat de mogelijkheden van Europese betaalwet PSD2 zien

Plaatsingsdatum 30-03-2018
Berichtdatum 29 maart 2018

Boekhoudpakket Minox lanceert Scan & Pay en loopt daarmee vooruit op de innovatiemogelijkheden die later in 2018 beschikbaar komen met de nieuwe Europese betaalwet PSD2 (Payment Services Directive II). Dit nieuwe concept biedt mkb-ondernemingen de mogelijkheid in één handeling een inkoopfactuur te boeken en te betalen. Dit in tegenstelling tot het traditionele Scan & Herken proces waarbij de factuur alleen maar wordt geboekt en de factuur daarna handmatig via een bankportaal moet worden betaald.

Het Scan & Pay idee kwam direct van een ondernemer. Ondernemers denken in geldstromen. Facturen betalen moet ik toch doen, waarom zou ik de factuur dan ook nog moeten inboeken in de boekhouding?”, 

Hessel Kuik, CEO Minox.
Facturen betalen wordt met de Scan & Pay oplossing zeer eenvoudig, mede door de directe automatische herkenning van de factuur. Bijkomend voordeel is dat de administratie altijd automatisch op orde is. Ondernemers kunnen vervolgens in één app het saldo en de transacties zien van al hun bankrekeningen; ook als er bij verschillende banken gebankierd wordt. Inkoopfacturen, bonnen en verkoopfacturen worden automatisch gekoppeld aan de banktransacties, zodat alle relevante informatie makkelijk terug te vinden is. Dit is de realisatie van een ambitie waar banken al lange tijd mee worstelen.

De pre-PSD2 oplossing voor ondernemers werkt nu voor klanten van bunq, Rabobank, ABN Amro, ING en Deutsche Bank. Het is een oplossing die mogelijk wordt gemaakt door de banking services die geboden worden door FinTech onderneming Bizcuit. Het Bizcuit platform biedt sinds begin 2017 rekeninginformatie- en betaaldiensten gebaseerd op bestaande koppelmogelijkheden (API’s) van banken die vooruitlopen op PSD2, of via aansluiting op de bestaande zakelijke infrastructuur van de grootbanken. Zodra PSD2 breed beschikbaar komt, wordt het Bizcuit-platform de hub tussen alle gekoppelde boekhoud- en ERP-pakketten en iedere bank. Niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van Europa.

Categorie(n) ZZP'ers en klein MKB, Branche > Accountantskantoren, SAAS, Cloud Computing, Branche > Financials, Robotic (accounting), ICT Innovatie, Soort > Boekhoudsoftware, PSD2
Bronvermelding Minox
Internet URL Minox

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Minox klanten starten eenvoudig met debiteurenbeheer in Payt [28-11-2020]

Minox en Fiscaal-online.nl integreren via de RGS Brugstaat [21-02-2020]

Minox als eerste over op RGS 3.2 (referentie grootboekschema) [11-02-2020]

Minox en Unit4 Bedrijfssoftware demonstreren de nieuwe RGS brugstaat tijdens de week van RGS [02-12-2019]

RGS Ready certificaat als eerste uitgereikt aan Minox [24-05-2019]


Seminar RPA en robotic accounting

Voorjaar 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED