Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Main Capital verwerft strategisch belang in healthcare HR specialist SDB Ayton

Plaatsingsdatum 23-05-2018
Berichtdatum 23 mei 2018

Main Capital heeft een strategisch belang verworven in SDB Ayton, een HR, planning en salarisadministratie specialist voor de zorgmarkt. Het in Den Haag gevestigde bedrijf levert toonaangevende en innovatieve SaaS oplossingen voor de Nederlandse zorgmarkt. Met slimme softwareproducten en gerelateerde diensten stelt SDB Ayton haar klanten in staat om administratieve HR en planning processen te optimaliseren waardoor zorgverleners de handen vrij krijgen voor het bieden van zorg aan de cliënt.

SDB Ayton is onstaan uit een fusie tussen SDB Groep en Ayton. SDB Groep heeft zich in de loop der jaren gevestigd als een gespecialiseerde Salarisverwerking and HR software leverancier in de zorgmarkt. In 2016 nam SDB Groep planningsspeler Ayton over. Deze overname heeft ertoe geleid dat de onderneming planning, salarisverwerking en HR software onder één dak kon aanbieden aan klanten en resulteerde in een bedrijf met gecombineerd 60 jaar aan ervaring binnen de zorg industrie. In de recente jaren lag de focus van de onderneming op productinnovatie en op de integratie van SDB Groep en Ayton. De inspanningen van het management team hebben ertoe geleid dat de onderneming sterk geprofessionaliseerd is en goed gepositioneerd staat om de volgende stap te kunnen maken.

De software oplossingen van SDB Ayton helpen zorginstellingen efficient om te gaan met de beschikbare middelen. Organisaties zijn de afgelopen jaren steeds meer onder druk komen te staan om meer zorg te verlenen met gelimiteerde middelen. Men verwacht dat zorginstellingen de komende jaren verdere kostenbesparingen zullen moeten realiseren, gedreven door trends zoals de vergrijzing van de samenleving. Daarnaast verwacht men dat de schaarste aan geschikt personeel in de zorg de komende jaren verder zal toenemen waardoor er voor zorginstellingen een behoefte onstaat om op een strategische manier het HR beleid in te richten. De missie van SDB Ayton is om klanten hier zoveel mogelijk in te ondersteunen door het leveren van intuïtieve softwareoplossingen en gerelateerde diensten.

SDB Ayton is voornemens om via een selectieve buy-and-build strategie door te groeien tot een leidende SaaS speler in de Nederlandse zorgmarkt. Naast het voortzetten van organische groei zal de focus liggen op het doen van gerichte acquisities. Naast het acquireren van aanpalende technologieën behoort het uitbreiden naar andere segmenten van de zorgmarkt tot de mogelijkheden. Daarnaast zal de R&D focus van de onderneming liggen op het ontwikkelen van innovatieve producten die aansluiten bij de missie van SDB Ayton.

Categorie(n) Soort > Loon-, salaris- en HRM software, Branche > Medisch en zorg, Branche > Financials
Bronvermelding Main Capital
Internet URL http://www.main.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED