Softwarepakketten.nl

Bijdrage van Bloggers (blogs)

Elektronisch factureren: uw organisatie direct aansluiten op PEPPOL

Plaatsingsdatum 24-05-2018
Berichtdatum 24 mei 2018

Door Trade!nterop

Steeds meer softwarepakketten hebben een ingebouwde koppeling met PEPPOL, maar wist u dat een eigen PEPPOL koppeling ook heel interessant is voor grote organisaties?

In plaats van een aansluiting op PEPPOL via een e-facturatie dienstverlener, is het ook mogelijk om als organisatie te kiezen voor een directe aansluiting op het PEPPOL netwerk en dit in eigen beheer te realiseren. Vooral voor grote organisaties of organisaties met een hoog factuurvolume is dit een interessante optie.

Waarom zelf aansluiten op PEPPOL
Er zijn een aantal voordelen te benoemen die een eigen aansluiting interessant maken:

  • Best of breed: Bedrijven kunnen de best mogelijke en meest kosteneffectieve oplossing selecteren voor het verwerken van e-facturen.
  • Meer flexibiliteit, minder lock-in: Met een eigen aansluiting bent u als organisatie niet afhankelijk van een externe e-facturatie dienstverlener. Met een directe aansluiting is er geen lock-in van een additionele software provider.
  • Maatwerk billing straat: Veel bedrijven hebben een maatwerk billing straat en een eigen aansluiting kan hier naadloos op worden aangesloten.
  • Eigen software is nog niet aangesloten op PEPPOL/Simplerinvoicing: Wanneer u als organisatie e-facturen wilt verzenden en ontvangen via PEPPOL, maar uw software ondersteunt dat niet, dan kunt u dat oplossen met een eigen aansluiting.

Hoe realiseert u een PEPPOL Access Point
Voor het realiseren van een eigen PEPPOL Access Point is specifieke kennis nodig. Daarnaast dienen er investeringen te worden gedaan voor de aanschaf en het beheer van servers en server programmatuur. Beschikt uw organisatie over de kennis en investeringsmogelijkheden, dan is het zelf realiseren van het Access Point een mogelijkheid.

Een organisatie kan ook kiezen voor het gebruik van een ‘Access Point as a Service’ provider. Alle bovengenoemde aspecten worden dan uitbesteed en de provider verzorgt het volledige beheer en de deployment van nieuwe versies.

Tips:
Wilt u een aansluiting op het netwerk van PEPPOL realiseren met behulp van een Access Point as a Service provider? Dan is het goed om op de volgende zaken te letten:

  • Certificeringen: Heeft de provider relevante certificeringen voor beheerprocessen in infrastructuur, zoals ISO 27001 en ISAE 3402?
  • Formaatondersteuning: Kan het Access Point van de provider aansluiten bij uw formaat en is het in staat om berichten te valideren en converteren of heeft het haar eigen proprietary formaat?
  • Onboarding: Welke aanvullende diensten heeft de provider? Kunnen zij u bijvoorbeeld ook helpen bij het onboarden van uw leveranciers?
  • Documentstromen: Welke documentstromen kan het Access Point aan? Kan het naast facturen bijvoorbeeld ook orders en/of pakbonnen uitwisselen?
  • SLA’s: Wat zijn de SLA’s ten aanzien van de beschikbaarheid en veiligheid van het Access Point?

Wilt u meer informatie over een eigen aansluiting op PEPPOL voor uw organisatie? Download dan nu het whitepaper ‘Beveiligd e-factureren voor grote organisaties’.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Branche > Financials, Soort > (Elektronisch) factureren, Soort > Inkoop, E-procurement & Purchase-to-Pay
Bronvermelding Tradeinterop
Internet URL Tradeinterop

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED