Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Migratie van datawarehouses versnelt ICT-integratie Air France-KLM

Plaatsingsdatum 06-09-2018
Berichtdatum 6 september 2018

Air France-KLM heeft met ondersteuning van IT-dienstverlener en kennispartner QNH Consulting verschillende belangrijke datawarehouses gemigreerd naar een nieuwe technologie. Dit was noodzakelijk omdat Air France-KLM van plan is de mainframes te verhuizen naar België. De verhuizing realiseert belangrijke besparingen voor de Air France-KLM-groep. "De migratie van de datawarehouses was een succes dankzij een uitstekende teaminspanning. Dit resulteerde in een foutloze implementatie zonder downtime en verlies van functionaliteit", zegt programmaleider Patrick Montalbano.

Om vertragingen in de uitwisseling van vitale gegevens te voorkomen als gevolg van de grote afstand tussen de applicaties en de geplande database in België, werden de datawarehouses gemigreerd naar Amsterdam. Zo bevinden deze zich in de buurt van de applicaties. Zorgvuldigheid was van groot belang bij het migreren van deze enorme hoeveelheid belangrijke gegevens voor het bedrijf. In niet meer dan een jaar tijd zijn de datawarehouses met bedrijfkritische managementinformatie gemigreerd.

Kees Schipper, projectmanager bij Air France-KLM: "QNH is in een vroeg stadium bij het traject betrokken, waardoor we gebruik konden maken van hun specialisme bij het inzetten van deze technologieën. Er waren zeker uitdagingen, vooral door de complexiteit van de bestaande verbindingen, waardoor de migratie meer tijd kostte dan verwacht. Dankzij de gezamenlijke toewijding en het doorzettingsvermogen van de teams hebben we de migratie weten te realiseren."

Categorie(n) Branche > Financials, Soort > ICT beheer en beveiliging, Branche > Dienstverlening
Bronvermelding QNH Consulting
Internet URL http://www.qnh.eu

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

WE Fashion zet in op Business Intelligence en Analytics met hulp van QNH Consulting [23-01-2018]

QNH professionaliseert business intelligence bij Flynth [12-10-2017]

Certis optimaliseert inzicht met Microsoft SQL Server BI-platform [01-09-2016]

QNH nieuwe cloudpartner Royal FloraHolland voor digitale transformatie [06-01-2016]


Woensdag 12 december 2018
Seminar: elektronisch factureren in de praktijk

Deze dag is volledig gericht op oplossingen voor e-factureren, elektronische factuurverwerking, - mede - op basis van de opvolger van PDF: de ISO-standaard UBL en PEPPOL. Ook komt de FraudeInfodesk aan de orde, controle van inkomende facturen en robotic accounting. En er worden meerdere LIVE demonstraties verzorgd.
Meer informatie en aanmelden...AFAS Software


Onerzoeksbureau GBNED