Softwarepakketten.nl
Exact Software

Software nieuws

CFO Software landscape: herijkt inzicht in onderverdeling aanbod van software voor de CFO

Plaatsingsdatum 06-09-2018
Berichtdatum 6 september 2018

Het softwarelandschap voor de CFO (chief financial officer), en andere financials, is zonder meer complex te noemen. Niet in de laatste plaats door de vele afkortingen en begrippen die, ongetwijfeld goed bedoeld, in de markt zijn gezet. GRC, BPM, WFM, DMS, RPA, AI, BI, ABC en CPM zijn zulke afkortingen. Tel hierbij op begrippen als robotic accounting, machine learning, data analyse, predictive analyses, disclosure management en Process mining. De vraag is dan welke CFO nog het overzicht heeft en kan bepalen welke software van toepassing is.

CFO Software landscape
Het “CFO Software landscape” is een model van Onderzoeksbureau GBNED dat, sinds 2016, inzicht geeft in de gebieden waarin softwaretoepassingen voor finance en accounting worden aangeboden in de markt.
Er wordt daarbij primair onderscheid gemaakt tussen interne- en externe verslaggeving en assuring. Interne verslaggeving is onderverdeeld in management accounting (internal reporting) en Management controlling (planning & control). Daarnaast is er aandacht voor onder meer strategy, governance, risk & compliance en IT technology driven, als het gaat om het in beeld brengen van het softwarelandschap.

CFO software landscape

Dat de begrippen in het model in het Engels zijn aangeduid heeft te maken met het feit dat termen als Dashboard, BI, Planning & control, Fast close en continuous assurance ingeburgerd zijn in Nederland. Een vertaling naar het Nederlands zal dan alleen maar tot verwarring leiden.

Uitgebreide informatie
Het model, de toelichting daarop en een verwijzing naar onderliggende rapporten is hier op te vragen.  

Categorie(n) Soort > Managementinformatie, Branche > Accountantskantoren > Software advies, ICT Innovatie, Soort > Planning en control, Branche > Accountantskantoren, Kennisplatform Administratieve software, Standaardisatie, (open)standaarden, Assuring > Data analyse , Softwareselectie, Branche > Financials, Business Intelligence (BI), Dashboards en Big data
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL http://www.gbned.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Nieuwe gids Salaris- en HRM-software: AVG en beveiliging van persoonsgegevens drukt stempel op innovaties [07-11-2018]

Eerste Robotic accounting contest boekhoudsoftware: 8 leveranciers gingen de uitdaging aan met Informer Software als winnaar [31-10-2018]

APIs en administratieve software: API-techniek maakt een oneindig digitaal ECO-systeem voor gebruikers mogelijk [02-10-2018]

WIKI boekhoudsoftware met toelichting over ruim 400 eigenschappen: alles ondersteunen is een utopie [28-08-2018]

Nulmeting boekhoudsoftware en blockchaintechnologie [27-06-2018]


Woensdag 12 december 2018
Seminar: elektronisch factureren in de praktijk

Deze dag is volledig gericht op oplossingen voor e-factureren, elektronische factuurverwerking, - mede - op basis van de opvolger van PDF: de ISO-standaard UBL en PEPPOL. Ook komt de FraudeInfodesk aan de orde, controle van inkomende facturen en robotic accounting. En er worden meerdere LIVE demonstraties verzorgd.
Meer informatie en aanmelden...CreAim


AFAS Software


Visma Software

Tecknow


Onerzoeksbureau GBNED