Softwarepakketten.nl
FiscaalOnline
VISMA E-accounting
Exact Software

Software nieuws

Overweegt u een moderne cloudoplossing voor intern kantoorbeheer te gaan gebruiken? | 3 Optimalisatie van uw winstgevendheid

Plaatsingsdatum 10-09-2018
Berichtdatum 10 september 2018

Een goede cloudoplossing voor uw interne organisatie bepaalt het verschil tussen een gebrekkig georganiseerde praktijk en een bloeiende, optimaal winstgevende praktijk. U kunt over nog zoveel pientere en slagvaardige medewerkers beschikken, maar zonder toegang tot de juiste tools neemt hun kans op succes af. Succesvolle accountants- en administratiekantoren weten welke hulpmiddelen hun werknemers nodig hebben om optimaal te kunnen presteren. Het is immers moeilijk om productief te zijn als u voortdurend bezig bent met het noteren van uren en cijfers in losse spreadsheets.

Dat is waar software voor intern kantoorbeheer om de hoek komt kijken. Met de juiste oplossing kunt u eenvoudig bijho

Aandachtspunt 3: Optimalisatie van uw winstgevendheid

Cliënten doen niet alleen een beroep op een accountantskantoor voor ondersteuning bij hun financiële rapportage en belastingaangiften. Ze hebben ook behoefte aan hulp en advies om succes te kunnen boeken in een complexe en snel veranderende wereld. Accountants moeten daarom vaker de rol van zakelijk adviseur vervullen. Door de praktijk aan de moderne behoeften van het bedrijfsleven aan te passen, kunnen accountants- en administratiekantoren hun financiële positie verbeteren en het succes van hun cliënten vergroten.

Kantoren die vaste tarieven hanteren, profiteren doorgaans het meest van het overstappen naar de cloud. De reden hiervoor is dat zij dankzij automatisering minder tijd kwijt zijn aan traditionele werkzaamheden, zoals het op orde brengen van de financiële administratie en het opstellen van belastingaangiften. Automatisering zorgt ervoor dat u meer tijd overhoudt voor uw cliënten en kunt uitgroeien tot hun vertrouwde financiële adviseur. Het is belangrijk dat het systeem voor uw interne administratie ondersteuning biedt bij uiteenlopende businessmodellen als u overstapt van uurtarieven naar tarieven die op toegevoegde waarde zijn gebaseerd. Dit zal u in staat stellen om uw winstgevendheid te optimaliseren
en concurrerend te blijven.

Als u de efficiëntie van uw bedrijfsprocessen meet en precies weet welke cliënten de meeste waarde voor uw praktijk vertegenwoordigen, beschikt u daarmee over handvatten voor het vergroten van uw winstgevendheid. Het is daarnaast belangrijk om bij te houden hoeveel tijd uw medewerkers aan elke taak besteden. Dit biedt u inzicht in de productiviteit per cliënt. Een duidelijk overzicht van welke medewerkers het beste presteren in combinatie met specifieke cliënten, biedt belangrijke aanknopingspunten voor het vergroten van de winstgevendheid.

 

Wilt u meer weten over het kiezen van de juiste software voor intern kantoorbeheer? Download dan de gratis whitepaper.

 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren
Bronvermelding Visma Software
Internet URL Visma Software

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED