Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Storecove: Bidfood (voorheen Deli XL) helpt klanten aan vertaalpartij voor efficiente factuur

Plaatsingsdatum 21-09-2018
Berichtdatum 21 september 2018

Met 16 vestigingen, een vloot van 350 vrachtwagens en 1.700 medewerkers is Bidfood (voorheen Deli XL) in Nederland uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de professionele voedingsbranche. Met een breed klantenportefeuille – van de snackbar op de hoek tot Schiphol – levert de bezorggroothandel in totaal aan 25.000 klanten. Klanten die allemaal werken met verschillende bestandsindelingen van facturen. Om in die behoefte te kunnen voorzien, raadt Bidfood aan om een vertaalpartij in te schakelen. Jan Kruijdenberg, Sr. Business Consultant E-Business, legt uit.

Geen wereldwijde standaard
Horeca, catering, zorg en hotellerie; het zijn met name die sectoren waaraan wij onze producten leveren. Op het moment dat een organisatie een bestelling bij ons plaatst, zorgen wij ervoor dat die producten de volgende dag geleverd zijn. Daarna volgt, zoals dat gaat, een factuur. En daar ligt al direct het probleem voor ondernemers. Er is helaas geen wereldwijde standaard voor de bestandsindeling van een elektronische factuur. Waar de ene nog werkt met Edifact, wilt een ander de factuur het liefst ontvangen in UBL, weer een ander in cXML en nog een ander in CSV. Wij kunnen én willen het onszelf niet moeilijk maken door onze facturen voor elke klant in een ander formaat aan te leveren. Daarom werken wij momenteel met de cXML standaard. Het ligt wel in de bedoeling dat we eind van het jaar aansluiten op de Europese factuurstandaard.

Gemak voor de klant
Om onze facturen toch “aan te kunnen leveren” in een formaat dat het meest efficiënt is voor onze klant, verwijzen wij onze klanten door naar vertaalpartijen. Een van de partijen die wij hoog aanschrijven, is Storecove. Onze klanten kunnen zich online registreren en ons – Bidfood – uitnodigen. Wij ontvangen dan een verzoek van Storecove om de facturen voor die klant bij hun af te leveren. Als dat is gebeurt, sturen wij onze facturen niet langer direct naar klant. Vanaf dat moment zit Storecove hier tussen. Zij maken de vertaalslag van onze factuur in cXML naar het door de klant gewenste formaat. Elke week krijgen wij nieuwe klantverzoeken waaraan we kunnen zien dat deze oplossing, zowel voor ons als voor hen, werkt.

Vertaling naar alle mogelijke vormen
De kracht van Storecove is dat zij een vertaling kunnen maken naar alle mogelijke factuurvormen. Zij lezen een elektronische factuur (XML) in, analyseren de factuur en vertalen het naar andere bestanden, waaronder bijvoorbeeld UBL. Dat betekent dat zij élke klant aan kunnen sluiten. Dat levert ons overigens geen geld of besparing op. Enkel een stuk extra gemak aan de kant van onze klanten.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Branche > Detailhandel & Horeca, Soort > (Elektronisch) factureren, Standaardisatie, (open)standaarden
Bronvermelding Storecove
Internet URL http://www.storecove.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Storecove is nu ISO 27001 gecertificeerd [13-09-2020]

Storecove breekt door de 100 miljoen euro [20-06-2018]

Exact facturen direct afgeleverd op Peppol netwerk [14-04-2018]

De dienst van Storecove 100% dankzij koppeling met go2UBL [09-01-2018]

Waaraan stoort de moderne ondernemer zich: facturen in online portals [22-08-2015]


Seminar RPA en robotic accounting

Voorjaar 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED