Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Deloitte en The Foundation for Responsible Robotics ontwikkelen keurmerk voor Artificial Intelligence

Plaatsingsdatum 22-09-2018
Berichtdatum 19 september 2018

Deloitte en The Foundation for Responsible Robotics kondigen een gecertificeerd keurmerk aan voor Artificial Intelligence en Robotics. Het zogenoemde FRR (Foundation For Reponsible Robotics) keurmerk zal bedrijven helpen op een transparante en verantwoorde werkwijze met de ontwikkeling van Artificial Intelligence en Robotics om te gaan.

De wereldwijde verspreiding van Artificial Intelligence-technologieën begint vandaag de dag steeds meer invloed te hebben op mensenlevens. Ondanks behaalde successen worden er in het kader van Artificial Intelligence vragen gesteld over sociale gerechtigheid, gender- en rasvooroordelen, evenals over privacy en de afbreuk van andere mensenrechten. Het verantwoorde gebruik van Artificial Intelligence en robotica heeft grote potentiële voordelen voor de mensheid zoals het helpen bij een vroege diagnose van ziekten. Als Artificial Intelligence er echt in zal slagen onze wereld te verbeteren moet het publiek vertrouwen hebben in deze technologie.

Het FRR-gecertificeerde Artificial Intelligence en robotica keurmerk
"Artificial Intelligence en Robotics kunnen de maatschappij enorme voordelen opleveren, als we het goed doen. Schikverhalen en de hype moeten we proberen te voorkomen. We moeten het publiek een kwaliteitsmerk bieden dat hen helpt weloverwogen beslissingen te nemen", zegt professor Noel Sharkey, mededirecteur van The Foundation for Responsible Robotics.

Dit is de reden waarom The Foundation for Responsible Robotics en Deloitte hun handen ineenslaan om het FRR-gecertificeerde keurmerk te ontwikkelen. Het keurmerk zal zorgen voor een industriestandaard om de verantwoordelijkheid voor het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van robots nauwkeurig te beoordelen. Het doel is om belangrijke kenmerken van producten uit te lichten die bijdragen aan een betere wereld, zoals milieubescherming, duurzaamheid, integriteit, ethisch ontwerp, veiligheid en beveiliging met aandacht voor de maatschappelijke impact en mensenrechten.

"Door onze kennis en ervaring op het gebied van Auditing, Innovatie en Artificial Intelligence kunnen we bijdragen aan het creëren van vertrouwen in de keten van producent tot consument". - Marc Verdonk, Partner Emerging Technology, Risk Advisory Deloitte.

FRR-keurmerk voor consumenten en producenten
Of het nu gaat om een bezorgde ouder, een NGO-werknemer, een boer of gewoon iemand die op zoek is naar een baan, het keurmerk bevordert transparantie en verantwoordelijkheid om de maatschappelijke waarden te beschermen voor consumenten.

Producenten worden geholpen om verantwoord te ontwerpen en te innoveren. Er wordt samengewerkt om hun producten te beoordelen en een pad voor verantwoorde innovatie in hun bedrijf te bouwen.

"Ons doel is om een cultuur van verantwoorde ontwikkeling van Artificial Intelligence en Robotica vorm te geven om het publieke welzijn en een beter leven te bevorderen voor ons en de komende generaties", zegt Aimee van Wynsberghe, co-directeur The Foundation for Responsible Robotics.

Categorie(n) Branche > Financials, Robotic (accounting), Branche > ICT bedrijven, Assuring (incl. certificeren en compliance), ICT Innovatie, Branche > Accountantskantoren
Bronvermelding Deloitte
Internet URL http://www.deloitte.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Iers techbedrijf Ezora gaat samenwerking aan met Ctrl voor uitrol in Nederland [12-01-2016]

Deloitte en Perrit kondigen samenwerking aan [10-09-2009]


Woensdag 12 december 2018
Seminar: elektronisch factureren in de praktijk

Deze dag is volledig gericht op oplossingen voor e-factureren, elektronische factuurverwerking, - mede - op basis van de opvolger van PDF: de ISO-standaard UBL en PEPPOL. Ook komt de FraudeInfodesk aan de orde, controle van inkomende facturen en robotic accounting. En er worden meerdere LIVE demonstraties verzorgd.
Meer informatie en aanmelden...AFAS Software


Onerzoeksbureau GBNED