Softwarepakketten.nl

Bijdrage van Bloggers (blogs)

Waarom leveranciers elektronisch aan u zouden factureren

Plaatsingsdatum 22-09-2018
Berichtdatum 20 september 2018

Door Trade!nterop

Nu steeds meer organisaties e-factureren ontstaat de vraag hoe je ervoor zorgt dat je zoveel mogelijk facturen elektronisch ontvangt. Facturen elektronisch ontvangen heeft tenslotte veel voordelen ten opzichte van een factuur op papier of in PDF. Het scheelt een ontvangende organisatie vele uren aan inscannen, corrigeren en inboeken. Maar waarom zou een leverancier daaraan meewerken?

Hoe gaat u als ontvangende partij uw leverancier bewegen om in het vervolg e-facturen te sturen? Een brief en een e-mail met een verzoek zal niet veel opleveren. In de praktijk blijkt dat er heel wat meer voor nodig is om een leverancier de overstap te laten maken.

‘What’s in it for me?’
In eerste instantie begint het met de wil om de mogelijkheden te onderzoeken. U wilt dat uw leverancier zijn processen aanpast om u te helpen, maar wat heeft hij er zelf aan? Maak daarom inzichtelijk wat u de leverancier te bieden heeft in ruil voor zijn hulp.

Doordat u facturen elektronisch ontvangt kunt u de facturen sneller verwerken. U kunt uw leverancier bijvoorbeeld inzicht geven in de status van de factuur en/of wanneer deze betaald wordt. Een nog betere incentive is dat u uw leverancier door de kortere verwerkingstijd sneller betaalt.

Door uw leverancier ook voordeel te laten behalen uit e-factureren is de kans op een overstap aanzienlijk groter. Help uw leverancier vervolgens met de overstap en maak die voor hem zo laagdrempelig mogelijk.

Succesvol leveranciers onboarden
Het onboarden van leveranciers is geen kleine klus. Aan een succesvol onboardingstraject ligt een duidelijke strategie ten grondslag en er dienen voor een langere periode mensen en middelen beschikbaar te zijn. Het is ook mogelijk om het onboarden van uw leveranciers uit te besteden. De strategie wordt samen met uw organisatie bepaalt en het onboarden, inclusief het adviseren en technisch ondersteunen van uw leveranciers, wordt door de dienstverlener gedaan.

Wanneer u het onboarden van uw leveranciers goed aanpakt ontvangt u niet alleen meer e-facturen, maar behoudt of verstevigt u ook de relatie met uw leveranciers.

Categorie(n) Soort > (Elektronisch) factureren
Bronvermelding Trade!nterop
Internet URL Trade!nterop

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED