Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Yuki neemt Comandi over

Plaatsingsdatum 24-09-2018
Berichtdatum 24 september 2018

The Yuki Company breidt verder uit met de overname van Comandi, gespecialiseerd in financiële rapportage en dashboarding. Met deze combinatie wordt extra geïnvesteerd in de groeistrategie van Comandi om een overkoepelend Business Analytics Platform te creëren. Ook krijgen Yuki-klanten hiermee een nog slimmere portal die sneller en beter invulling geeft aan het sturen op KPI’s, budgettering en flexibele rapportage.

Lucas Brentjens, CEO The Yuki Company (TYC):
"Accountants en ondernemers werken met diverse platforms voor factuurverwerking, boekhouding en salarisverwerking. Op dit moment kunnen klanten met een ander boekhoudpakket dan Yuki nog geen workflows afhandelen van die andere pakketten. Dat gaat veranderen, want bij Yuki zijn we één platform aan het creëren waar al die datastromen bij elkaar komen, verwerkt worden en zichtbaar worden in dashboards. De rol van Comandi is om deze databronnen te verbinden en pakket onafhankelijk overkoepelende dashboarding te realiseren."

Dewi Vermeulen, oprichter van Comandi, blijft directeur van het nieuwe TYC-label.
Vermeulen: "Dit is een fantastische stap voor Comandi. Als onderdeel van TYC kan de groeistrategie van Comandi verder versneld worden.
We creëren een innovatief Business Analytics Platform, zodat onze klanten toegang krijgen tot nog slimmere tools. Onze developers kunnen direct samenwerken met het grote team van Yuki, waardoor we onze strategie om zoveel mogelijk bedrijfsdata te ontsluiten voor overkoepelende rapportage en analyse verder kunnen uitbreiden."

Door de overname kan Comandi sneller de Belgische en Spaanse markt op, markten waar Yuki al een aanzienlijk marktaandeel heeft of aan het bouwen is. Comandi blijft een zelfstandig label en pakket onafhankelijk werken. Het bedrijf neemt intrek in het kantoor van Yuki aan de Wilhelminakade in Rotterdam.

Tweede succesvolle overname door Yuki
De overname van Comandi is de tweede succesvolle overname in een paar jaar tijd door The Yuki Company. In 2016 werd factuurherkenner DizzyData toegevoegd. Met de techniek van DizzyData is verregaande herkenning van zeer uiteenlopende documenten, tot op regelniveau mogelijk en de techniek werkt onafhankelijk van boekhoudpakketten. Door de komst van Comandi krijgt Yuki nu ook toegang tot nieuwe technologie voor dashboarding, data-analyse, prognoses en forecasting.

Vanaf de oprichting in 2007 is samenwerking tussen ondernemer en accountant in één platform de kerngedachte van het Rotterdamse softwarebedrijf. Brentjens: "Omdat iedereen in onze community in hetzelfde platform werkt, wordt dit platform steeds slimmer. Met de overname van Comandi bieden we onze klanten een centraal dashboard waarmee over de verschillende platforms heen gerapporteerd kan worden. Zij krijgen dashboarding die nu nog niet beschikbaar is in Yuki, zoals prognoses en budgettering. Yuki zet hiermee de volgende stap om tot een centrale workflow te komen, ongeacht de verschillende boekhoudpakketten waarmee iemand werkt. Deze ontwikkeling laat zien dat we met robotic accounting tot de top boekhoudsoftware leveranciers behoren voor accountants en ondernemers."

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren
Bronvermelding Yuki / Comandi
Internet URL Yuki / Comandi

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED