Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Wat is er mogelijk met de auto discovery van PEPPOL / Simplerinvoicing?

Plaatsingsdatum 06-11-2018
Berichtdatum 5 november 2018

Stel, u wilt e-facturen sturen naar uw klanten. Door de snellere verwerkingstijd van e-facturen worden ze immers vaak sneller betaald. Met de auto discovery van PEPPOL / Simplerinvoicing kunt u meteen checken of uw klant een e-factuur wil ontvangen.

Wat is auto discovery van PEPPOL / Simplerinvoicing
Auto discovery is een functionaliteit die deel uitmaakt van het PEPPOL register. In dit register kan iedere organisatie die is aangesloten op PEPPOL eenmalig vastleggen dat hij een e-factuur wil ontvangen. Als verzender kunt u dit register raadplegen. Op basis van een KvK-, BTW-, of OIN nummer kunt u inzien of uw klant e-facturen via PEPPOL of Simplerinvoicing wil ontvangen. Wanneer dat het geval is, ontvangt u meteen de gegevens van de postbus waar de e-factuur naartoe kan worden verstuurd.

Om erachter te komen of een klant e-facturen kan ontvangen en in welk formaat, was voorheen veel afstemming vereist tussen klant en leverancier. Naast dat dit veel tijd kost, hebben klanten ook niet altijd direct een antwoord op de vraag. Binnen steeds meer softwarepakketten is het mogelijk om aan te geven dat de organisatie e-facturen wil ontvangen. Het softwarepakket registreert dit in het centrale PEPPOL register. U als leverancier kunt dit vervolgens automatisch uitlezen.

De auto discovery gebruiken
Steeds meer softwarepakketten hebben de auto discovery functionaliteit in hun software ingebouwd. Als gebruiker van deze software kunt u automatisch zien of uw klanten een e-factuur via PEPPOL / Simplerinvoicing willen ontvangen.

Gebruikt u geen software die de mogelijkheid biedt om de auto discovery te gebruiken? Het is voor iedere organisatie mogelijk om het PEPPOL register te raadplegen. Wilt u meer weten over het implementeren van de auto discovery? U leest er meer over in dit artikel. Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website van tradeinterop.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > (Elektronisch) factureren
Bronvermelding Tradeinterop
Internet URL http://www.tradeinterop.com

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED