Softwarepakketten.nl
Exact Software

Software nieuws

Factuurspecificatie Grootwagenparkhouder-regeling binnenkort via Digipoort

Plaatsingsdatum 20-12-2018
Berichtdatum December 2018

De Grootwagenparkhouder-regeling (GWH-regeling) voor de motorrijtuigenbelasting (MRB) is bedoeld voor organisaties met minimaal tientallen kentekens op haar naam (denk aan leasemaatschappijen). Grootwagenparkhouders (GWH’s) ontvangen per 1 mei 2019 de factuurspecificaties van de Belastingdienst alleen nog via Digipoort.

Er is werk aan de winkel voor de GWH, haar softwareleverancier en mogelijk intermediair (accountants-, administratie- of belastingadvieskantoor):

  • De GWH heeft software nodig die geschikt is gemaakt voor het digitaal ophalen en verwerken van de factuurspecificaties bij Logius uit de voorziening Digipoort.
  • De GWH moet beschikken over een PKI-overheid certificaat.
  • Als de GWH het digitaal ophalen en verwerken van de factuurspecificaties afhandelt via haar intermediair moet deze laatste beschikken over de hiervoor genoemde software (1) en certificaat (2). Tevens moet de intermediair een speciale machtiging aanvragen en de GWH daarvoor toestemming geven.
  • De GWH heeft (als sprake is van meerdere KVK-nummers) zelf een machtigingsregistratie nodig en software die het aanvragen daarvan ondersteunt.

Meer informatie factuurspecificaties GHW-regeling...
  

Categorie(n) Soort > Belastingen, Juridisch en Subsidie, Branche > Accountantskantoren, Branche > Automotive
Bronvermelding Belastingdienst
Internet URL http://www.belastingdienst

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED