Softwarepakketten.nl
erp software prodin
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Eno kiest voor Oracle Health Insurance Back Office

Plaatsingsdatum 16-01-2019
Berichtdatum 16 januari 2019

Zorgverzekeraar Eno, gevestigd in Deventer, stapt over op Oracle Health Insurance Back Office (OHI), de bewezen oplossing van Oracle, die bij de meeste zorgverzekeraars in Nederland in gebruik is.

Eno was al langere tijd op zoek naar een vervanging van zijn huidige backofficesysteem, die zou kunnen voldoen aan de eigen eisen van Eno en die van toezichthouders. De verzekeraar ging daarom op zoek naar een stabiele en toekomstvaste oplossing die in staat moest zijn om te gaan met enkele bijzondere zorgverkeringsproducten in Eno’s productportfolio. Eno zocht al langere tijd naar een nieuw platform voor zijn polisadministratie en declaratieverwerking. Het bedrijf bekeek verschillende opties, variërend van nieuwbouw tot het gebruik van bestaande standaardoplossingen in de markt. Oracle Health Insurance Back Office voldeed het best aan de eisen die Eno stelde. Een van de doorslaggevende factoren is, dat OHI zich in de markt ruim bewezen heeft als dé oplossing om polissen te administreren, declaraties te verwerken en de financiële afhandeling daarvan te doen.

Theo Engels, directeur ICT en Zorg bij Eno: “Om ook in de toekomst als zorgverzekeraar succesvol te zijn, wil Eno gaan transformeren naar een organisatie met een digitaal hart. We willen processen en systemen aanpassen aan de eisen van deze tijd en een optimale digitale klantervaring centraal stellen in zowel verkoop als dienstverlening.”

Met Oracle Health Insurance bieden wij Eno niet alleen een complete, flexibele en toekomstvaste applicatie die hen in staat stelt om te voldoen aan wet- en regelgeving, maar ook een intensief samenwerkingsverband met andere OHI-gebruikers, dat leidt tot gezamenlijke waardecreatie en een lage Total Cost of Ownerhip”, aldus Jaco Geels, Senior Director Health Insurance bij Oracle.

Eno heeft voor de implementatie van Oracle Health Insurance Back Office Truston Solutions geselecteerd, een Gold Member binnen het Oracle Partner Network (OPN) en al jaren OHI-partner van Oracle. Eno heeft het voornemen om het nieuwe platform in het overstapseizoen 2019/2020 in gebruik te nemen.

Categorie(n) Branche > Medisch en zorg, Soort > Documentbeheer en dossierbeheer
Bronvermelding Oracle
Internet URL Oracle

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED