Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Digitale veiligheidscheck voor het mkb

Plaatsingsdatum 22-01-2019
Berichtdatum 18 januari 2019

In nauwe samenwerking met ABN-AMRO en het Nederlands Cyber Collectief heeft de NBA de veiligheidscheck ontwikkeld voor de mkb-accountant die is bedoeld als goede start om de belangrijkste cyberrisico's bij de mkb-ondernemers in kaart te brengen en aan te pakken. De brochure geeft accountants handvatten om het gesprek aan te gaan over digitale veiligheid.

Digitale veiligheid is cruciaal in het bedrijfsleven, ook in het mkb. Hacks en datalekken hebben vaak grote gevolgen. Veilig ondernemen vergt een hoog bewustzijn van de risico's en van een uitgedacht actieplan op de plank.

De accountant kan een belangrijke rol spelen bij die bewustwording. Door de juiste vragen en door advies te geven. De Digitale veiligheidscheck stelt op vijf domeinen (identificatie, bescherming, detectie, reactie en herstel) een aantal vragen en geeft op ieder domein het grootste risico weer. De vragen stellen de accountant in staat de ondernemer te adviseren bij het aanpakken van digitale veiligheid.

Download
Digitale veiligheidscheck voor het MKB (PDF).

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, ZZP'ers en klein MKB, Branche > ICT bedrijven, Cybersecurity, Soort > ICT beheer en beveiliging
Bronvermelding NBA
Internet URL http://www.nba.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED