Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Groeiend zuivelbedrijf Emmi digitaliseert met Infor

Plaatsingsdatum 11-03-2019
Berichtdatum 11 maart 2019

Infor, leverancier van branchespecifieke cloudapplicaties, kondigt aan dat zuivelfabrikant Emmi de enterprise resource planning (ERP) oplossing Infor M3 bij een aantal dochterondernemingen implementeert om zijn internationaal groeiende bedrijfsvoering te stroomlijnen. De eerste live-gang vond eind 2018 plaats bij de Emmi-locatie in de UK. Dit jaar volgen respectievelijk de dochterondernemingen van Emmi in Canada en de VS en in 2020 Emmi Benelux.

Het van oorsprong Zwitserse Emmi is de grootste zuivelverwerker van Zwitserland en staat wereldwijd bekend als producent van premium zuivel- en kaasproducten. In Zwitserland produceert en verhandelt het bedrijf een uitgebreid assortiment zuivelproducten, voornamelijk voor de detailhandel en de voedingsmiddelenindustrie. Buiten Zwitserland concentreert Emmi zich op merkconcepten en specialiteiten, zoals de Emmi kant-en-klare kaasfondue, grotgerijpte kaasspecialiteiten en de verschillende CAFFÈ LATTE koude koffieproducten. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 6.100 mensen in dienst.

Sommige internationale dochterondernemingen van Emmi hadden geen up-to-date bedrijfssoftware en hadden behoefte aan een professionele, gestandaardiseerde ERP-oplossing om hun snelle groei te ondersteunen. Emmi koos ervoor om niet te investeren in een veelvoud aan oplossingen die moeilijk te integreren zouden zijn, maar voor één oplossing voor deze internationale locaties. Emmi nam een jaar de tijd om te inventariseren waar de behoeftes van de verschillende locaties lagen. Van de vier mogelijke oplossingen voldeed Infor M3 het best aan alle vereisten. Daarnaast kon Infor een succesvolle business case maken voor de internationale uitrol. Infor M3 werd ook beschouwd als eenvoudiger te gebruiken dan het SAP-systeem dat op het hoofdkantoor in Zwitserland wordt gebruikt.

Infor M3 beschikt naast uitgebreide F&B-functionaliteiten over sterke referenties in de zuivelindustrie”, aldus Kees van den Houten, country manager Benelux bij Infor. “Emmi is een bekende speler in de particuliere en zakelijke zuivelmarkt met internationale kantoren en productielocaties. Deze dochters groeien door overnames en hebben elk hun eigen werkwijze wat het faciliteren van verdere groei en het stroomlijnen van de bedrijfsvoering bijzonder uitdagend maakt. Ik ben er trots op dat Emmi voor Infor heeft gekozen en dat we ze kunnen helpen hun doelstellingen te realiseren.”

Infor M3 is eenvoudig in gebruik met alle voordelen van een volwassen ERP-systeem. Het zeer complete systeem - met specifieke features voor de voedingsmiddelenindustrie - maakt een volledige integratie mogelijk zodat het ook kan samenwerken met financiële en inkoopsystemen. Dit stelt Emmi in staat volledige controle te hebben op zijn bedrijfsvoering waarbij het maken van salesprognoses en rapportages ook eenvoudiger wordt. Bovendien is er speciale aandacht voor kwaliteitsbewaking in het productie- en het logistieke proces, en voor tracking en tracing; essentiële aspecten in de zuivelindustrie.

Categorie(n) Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, Soort > ERP
Bronvermelding Infor
Internet URL https://www.infor.com

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED