Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Lucom Benelux sluit meerdere gemeenten aan op e-facturatie

Plaatsingsdatum 14-03-2019
Berichtdatum 14 maart 2019

Met nog ruim een maand tot de deadline van 18 april voor de wettelijke e-facturatieverplichting heeft Lucom Benelux meerdere gemeenten aangesloten op het Simplerinvoicing-/PEPPOL-netwerk. Met deze implementatie kunnen Gemeenten Molenlanden, Bodegraven-Reeuwijk en Montferland voortaan een groot gedeelte van hun facturen elektronisch ontvangen en verwerken en voldoen ze ruimschoots op tijd aan de Europese Richtlijn 2014/55/EU. Ook de aansluiting van Gemeenten Venray, Doetinchem en Velsen laat niet lang meer op zich wachten.

Voor Gemeenten Molenlanden, Venray, Bodegraven-Reeuwijk en Doetinchem verzorgt Lucom Benelux het complete factuurproces inclusief integratie van de Peppol-functionaliteit. Bij Gemeenten Montferland en Velsen wordt de aansluiting gerealiseerd met behulp van de ‘Ready to Go’-oplossing van Lucom Benelux. Met deze oplossing kunnen organisaties binnen 1 à 2 dagen efficiënt aangesloten wordt op het PEPPOL-netwerk zodat ze tijdig kunnen voldoen aan de wet- en regelgeving.

Nieuwe wetgeving
De nieuwe wetgeving schrijft voor dat e-facturen moeten voldoen aan een Europese norm (EN 16931), waardoor er voor zender en ontvanger duidelijkheid is over het uitwisselingsproces. Een e-factuur is geen pdf of gescande papieren factuur, maar een xml-bestand, dat elektronisch wordt uitgewisseld. E-facturen kunnen via e-mail naar klanten verstuurd worden, maar dit proces verloopt veel efficiënter via het ‘PEPPOL- netwerk’ waarmee facturen in zijn geheel digitaal kunnen worden afgehandeld.

Gerelateerde processen
Naast de oplossingen voor in- en verkoopfacturen biedt Lucom oplossingen om andere gerelateerde processen te digitaliseren. Bijvoorbeeld ook declaraties, verplichtingenadministratie met order- en factuurmatching, budgetbewaking, contractfacturatie en -beheer, subsidieregelingen, etc. kunnen worden ondersteund door het Lucom Interaction Platform. Dit impliceert veelal kostenbesparingen, maar ook procesverbetering en processnelheid. Verder draagt papierloos werken bij aan een schoner milieu!

Actief in uiteenlopende branches
Lucom Benelux is de dochteronderneming van Lucom GmbH en digitaliseert ook processen voor uiteenlopende andere organisaties, zoals KPN, Renewi, Vodafone, Aviko, DixonsCarphone (UK), Albert Schweitzer Ziekenhuis, Ministeries, etc.

Categorie(n) Soort > (Elektronisch) factureren
Bronvermelding Lucom Benelux BV
Internet URL Lucom Benelux BV

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Kleisteen

Informer Software


Bjorn Lunden



Timewriter

AFAS Software


Onerzoeksbureau GBNED