Softwarepakketten.nl

Software nieuws

eVerbinding biedt de GWH-factuurspecificatie als een UBL e-factuur op regelniveau

Plaatsingsdatum 19-03-2019
Berichtdatum 19 maart 2019

Per 1 mei 2019 stopt de Belastingdienst met het toesturen van een cd-rom en de papieren factuurspecificaties aan gebruikers van de Grootwagenparkhouder-regeling (GWH).

eVerbinding heeft een standaard oplossing ontwikkeld die in elk softwarepakket werkt en direct een verbetering doorvoert. De GWH-factuurspecificatie wordt een e-factuur (UBL) op regelniveau en is in alle financiële softwarepakketten te ontvangen en verwerken.

Wat verandert er per 1 mei 2019
Per 1 mei 2019 stopt de Belastingdienst met het aanmaken en versturen van de cd-rom én de factuurspecificaties op papier. De specificaties van de GWH-regeling worden vanaf die datum via Digipoort uitgewisseld. Als er geen connectie is met Digipoort dan kan er géén gebruik meer worden gemaakt van de GHW-regeling.

Aanmelden uiterlijk 31 maart 2019
Er moet uiterlijk op 31 maart a.s. worden aangegeven of een organisatie gebruik wil blijven maken van de GWH-regeling. Doet men niets dan vervalt de GWH-regeling automatisch met als gevolg dat:

  • Er per motorrijtuig een aanslag op papier verzonden wordt;
  • Er per motorrijtuig een incasso moet worden afgegeven;
  • Facturen voor vrachtwagens niet kunnen worden voldaan met automatische incasso;
  • Er voor elke MRB-aanslag een afzonderlijke betaling moet worden afgeletterd in de bank;
  • De voertuiggegevens niet meer automatisch worden verwerkt in de financiële software.

Het gevolg is dat men meer tijd kwijt is aan het handmatig verwerken van de aanslagen voor motorrijtuigenbelasting met een verhoogde kans op fouten. Kortom: ineffectief en inefficiënt!

Hoe lossen we dit op?
eVerbinding heeft het benodigde PKI certificaat waarmee we de GWH factuurspecificaties kunnen ophalen bij Digipoort. Zelf een kostbare koppeling opzetten en onderhouden is dus niet nodig. We gaan zelfs nog een stapje verder!

De factuurspecificatie wordt omgezet naar een standaard e-factuur (UBL) en, inclusief alle per kenteken beschikbare informatie op regelniveau, beveiligd verzonden via Simplerinvoicing en afgeleverd in het eVerbinding platform of de gekoppelde software.

Ook als uw financiële software (nog) niet bij ons is aangesloten, kunt u gebruik maken van deze regeling. De e-factuur is vanuit ons platform direct te downloaden en kan daarna ingelezen worden. Uiteraard maken we van de UBL ook een PDF factuur.

Categorie(n) Branche > Automotive, UBL, Branche > Accountantskantoren, Soort > (Elektronisch) factureren, Soort > Belastingen, Juridisch en Subsidie
Bronvermelding eVerbinding
Internet URL http://www.everbinding.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED