Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

KnowBe4 lanceert monitor voor cyberrisico’s van externe leveranciers

Plaatsingsdatum 03-05-2019
Berichtdatum 3 mei 2019

KnowBe4, leverancier van ‘s werelds meest uitgebreide platform voor security awareness en phishing-simulaties, heeft zijn governance, risk en compliance managementplatform, KCM GRC, uitgebreid met een monitor waarmee bedrijven de digitale weerbaarheid en beveiligingsrisico’s van externe leveranciers kunnen beoordelen.

Bedrijven maken gebruik van allerlei leveranciers. Als één van die leveranciers een zwakke beveiliging heeft, kan deze gebruikt worden als aanvalsroute voor een hacker. Third-party risk neemt de laatste jaren sterk toe omdat bedrijven door de digitale transformatie tegenwoordig van allerlei SaaS-, software- en webportals gebruikmaken. 59 procent van de bedrijven heeft wel eens te maken gehad met een datalek via een leverancier of externe partij, zo blijkt uit onderzoek voor Ponemon Institue onder bedrijven in de VS en het Verenigd Koninkrijk.

KnowBe4’s KCM GRC is een intuïtief platform waarmee organisaties de beveiligingsrisico’s van externe leveranciers in kaart kunnen brengen en monitoren. Na een eerste assessment kan het bedrijf het risicogehalte bijhouden op basis van eigen gestelde standaarden. Er is onbeperkte en gratis technische ondersteuning voor KCM GRC, zoals voor alle KnowBe4 modules.

"De beveiligingsrisico’s van externe leveranciers moeten in iedere fase van de vendor lifecycle geadresseerd worden. Door vendor risk op te nemen in het KCM GRC platform hebben klanten een simpel, intuïtief en schaalbaar platform in handen waarmee ze eenvoudig deze risico’s kunnen beheersen,” zegt Blake Huebner, KnowBe4’s SVP voor KCM Strategy.

Categorie(n) GRC en Assuring, Branche > Financials, Cybersecurity
Bronvermelding KnowBe4
Internet URL KnowBe4

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Onerzoeksbureau GBNED