Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Easy2Analyse en BDO werken samen in de dataketen

Plaatsingsdatum 08-05-2019
Berichtdatum 8 mei 2019

BDO Accountants & Adviseurs kiest voor Easy2Analyse als partner om de verwerking van gegevens vanuit uiteenlopende financiële systemen te faciliteren. Easy2Analyse fungeert daarbij als centrale hub voor het inlezen van de verschillende auditfiles, het standaardiseren van deze files en het resultaat daarvan aan te leveren aan het dataplatform van BDO. De samenwerking maakt het voor BDO mogelijk een veelheid aan financiële pakketten te ondersteunen, zonder dat daarvoor specifieke koppelingen nodig zijn.

Door gebruik te maken van componenten van Easy2Analyse kunnen wij data vanuit alle financiële pakketten van klanten ontvangen en opnemen in ons data-platform. Dit stelt ons in staat om onze unieke Analytics dienstverlening uit te breiden naar alle organisaties ongeacht met welke bronsystemen zij werken”, aldus drs J.A.(Alexander) Leppink RA – Partner BDO.

Over BDO
BDO combineert haar kennis met slimme en gebruiksvriendelijke software. BDO Analytics is één van deze slimme oplossingen waarmee BDO haar klanten helpt met het omzetten van (grote hoeveelheden) data naar waardevolle (stuur)informatie. De bedrijfsprestaties zijn direct inzichtelijk en tot op factuurniveau te analyseren. Klanten zijn zo sneller in staat om financieel, operationeel en strategisch bij te sturen op basis van concrete KPI’s. Meer informatie over BDO Analytics.

Over Easy2Analyse
Easy2Analyse biedt een totaaloplossing voor de analyse en controle van administraties. Het pakket beschikt over een scala aan functies voor gegevensgerichte cijferanalyses en detailcontroles, bijvoorbeeld in het kader van de controle en/of de interne beheersing. Specifiek voor de accountantsbranche is voorzien in vooraf gedefinieerde analyses voor bijvoorbeeld afwijkende bedragen, btw controles, dubbele boekingen en boekingsstromen. Ook wordt het maken van selecties voor het uitvoeren van (belasting conforme) steekproeven ondersteund. Voor deze analyses wordt gebruik gemaakt van de auditfile financieel, zoals gespecificeerd door de belastingdienst. Omdat dit bestandsformaat vanuit vrijwel alle gangbare financiële pakketten beschikbaar is, is dit een zeer geschikte basis voor analyse en controle, zonder steeds opnieuw het wiel te hoeven uitvinden. Easy2Analyse kan ook overweg met andere bestandsformaten die in het administratieve domein gangbaar zijn, zoals bijvoorbeeld xlsx, csv en xml. Hierdoor kan de behoefte aan controle en analyse vanuit verschillende bronnen op één plek bij elkaar worden gebracht en uitgevoerd. Meer informatie over Easy2Analyse.

Tot slot
De keuze van BDO voor Easy2Analyse zien wij als bevestiging van onze kennis en aanpak voor data analyse in de accountancymarkt. Heeft u daarbij hulp nodig? Graag helpen wij ook uw kantoor.

 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, GRC en Assuring, XML Auditfiles
Bronvermelding Easy2Analyse / IT Risk Control
Internet URL Easy2Analyse / IT Risk Control

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED