Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Finturi heeft de Beta-versie van haar blockchain-gebaseerde factuur financieringsplatform live

Plaatsingsdatum 08-05-2019
Berichtdatum 7 mei 2019

Op het Finturi-platform wordt aan bedrijven binnen 24 uur een lening op basis van de waarde van een verzonden factuur verstrekt

Finturi, een Nederlandse blockchain-startup die in Maart een financieringsronde van 2 miljoen euro sloot, heeft vandaag het bètaplatform vrijgegeven. Via zijn bètaplatform verbindt Finturi een beperkt aantal bedrijven met financiers en stelt bedrijven in staat om binnen 24 uur een lening tegen hun factuur te krijgen. Het Finturi-platform is een voorbeeld van een real-life use-case van blockchain-technologie. Het laat zien hoe blockchain-technologie en kunstmatige intelligentie samen kunnen worden gebruikt om bedrijven toegang te bieden tot financiering op een veilige, goedkope, snelle en gemakkelijke manier.

Verwacht wordt dat de wereldwijde marktomvang van alternatieve financiering in 2018-2022 met USD 472,41 miljard zal groeien, aldus het laatste marktonderzoeksrapport van Technavio. Een belangrijke factor die de groei van de markt stimuleert, is de snelle en gemakkelijke toegang tot krediet. Alternatieve financiering biedt een snelle en gemakkelijke toegang tot krediet (in tegenstelling tot financiële instellingen), waardoor kleine en middelgrote ondernemingen hier eerder gebruik van maken.

"Middelgrote en Kleine ondernemingen zijn goed voor bijna 70% van de totale werkgelegenheid in de niet-financiële sector van de 28 EU landen. Ze genereren hier bijna 60% van de totale bruto toegevoegde waarde. Toch is het niet eenvoudig voor deze bedrijven om een lening bij hun bank te verkrijgen. De kloof tussen vraag en verkrijgen is het grootst in Nederland (22% van het BBP), gevolgd door België, Frankrijk en Italië. We starten dan ook in Nederland en zijn van plan dit vervolgens uit te breiden naar andere landen"- Johannes Brouwer, CEO, Finturi.

NEOS, een belangrijke Nederlandse financieel dienstverlener, is een van de eersten die samenwerken met Finturi. "Onze missie als prominente Direct Lender is om bedrijven te helpen hun ambities waar te maken." Interessant is dat Finturi innovatieve oplossingen biedt, zodat bedrijven sneller financiering kunnen aantrekken en flexibelere kunnen voldoen aan de behoefte binnen het MKB. "Finturi vormt met kunstmatige intelligentie algoritmes en risico analyses, een rijke aanvullende gegevensbron ter ondersteuning van onze bestaande manier van accepteren van aanvragen. We verwachten dan ook dat we met Finturi's blockchain-oplossingen een betrouwbaarder beeld kunnen vormen van onze klanten."- Quirijn Haak, CEO van NEOS.

Finturi is heeft als missie om bedrijven te helpen hun groeiambities waar te maken. Het einddoel van Finturi is om op basis van informatie uit de gehele supply chain financieringsoplossingen te bieden waarbij Blockchain en AI belangrijke ondersteunende technologie is. Finturi opent in het derde kwartaal van dit jaar zijn factureringsfinancieringsplatform voor alle MKB bedrijven. Meer informatie over Finturi is te vinden in het visiedocument (Engelstalig).

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, ICT Innovatie, Branche > Dienstverlening, Tech startups, ZZP'ers en klein MKB, Blockchain, Branche > Financials
Bronvermelding Finturi
Internet URL http://www.finturi.com

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Finturi is 2 jaar oud! [05-09-2020]

Het Factuurfinancierings- platform van Finturi is algemeen beschikbaar in Nederland na goedkeuring van de AFM [01-04-2020]


Seminar RPA en robotic accounting

Voorjaar 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED