Softwarepakketten.nl
Exact Software

Software nieuws

Software voor de accountancy adviespraktijk lang niet altijd bekend

Plaatsingsdatum 20-05-2019
Berichtdatum 20 mei 2019

De accountant is de belangrijkste financieel adviseur voor de ondernemer. Naast samenstel- en controlewerkzaamheden is advies voor veel accountants- (en administratiekantoren) dan ook een belangrijke activiteit. Standaard software op het gebied van boekhouden, salarissen en fiscale aangifte (IB, VPB) biedt in de regel een goede basis voor het geven van advies op basis van grotendeels rapportages over afgelopen periodes en jaren. Interessant is dat er ook de nodige software op de markt is, specifiek afgestemd op de adviespraktijk. Reden voor Onderzoeksbureau GBNED om juist deze specifieke software in kaart te brengen via een aparte uitgave.

De nieuwe uitgave “Software voor de accountancy adviespraktijk” brengt autonome adviessoftware in kaart, onderverdeeld naar:

  1. Pensioen- en Financiële planning software”; gericht op advies aan privé personen, zoals een DGA. Software die gericht is op onder andere de oudedagsverplichting van de DGA, het vaststellen van jaar- en reserveringsruimte, berekenen van pensioentekort voor de dga, ib-ondernemer en werknemer en estateplanning. Met ook functies als dossiervorming en koppeling met salarissoftware en bijvoorbeeld mijnpensioenoverzicht.nl.
       
  2. Managementrapportage, BI en CPM”; gericht op advies aan bedrijven. In het rapport onderverdeeld naar:
    - Managementrapportage; tussentijds, naar eigen zicht.
    - BI; data analyses, ad hoc analyses, simulatie (what-if scenario’s) en dashboards.
    - CPM; budgettering, planning (liquiditeit, resultaat, personeel) en forcasting.

In totaal zijn 16 softwaresystemen in kaart gebracht, waarbij opvallend is dat lang niet alle softwaresystemen bekend zijn bij het grote publiek binnen de accountancy, zo bleek tijdens de bijeenkomst “ICT Accountancy seminar voor de adviespraktijk” op 15 mei 2019.

Opvragen rapport
Het rapport “Software voor de accountancy adviespraktijk” is hier gratis op te vragen.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Branche > Accountantskantoren > Software advies
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL http://www.gbned.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED