Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

ValidSign en KPN introduceren Cloud signing met KPN PKIoverheid certificaten

Plaatsingsdatum 27-05-2019
Berichtdatum 27 mei 2019

KPN en ValidSign  introduceren ‘Mobiele certificaten’ waarmee gebruikers elektronisch gekwalificeerd kunnen ondertekenen in de Cloud. Zij hebben hiervoor niet langer een smartcard of een token nodig om volledig veilig en rechtsgeldig gebruikersinformatie en documenten uit te wisselen en te ondertekenen. Dit kan nu via een speciale app op elk willekeurig mobiel device.

Medewerkers verwachten dat ze gemakkelijk en efficiënt kunnen werken. Op elk moment willen zij aan de slag kunnen met het device van hun keuze om snel en eenvoudig documenten te ondertekenen. Ook als ze op reis zijn of op locatie werken bij een klant. Dat kan vanaf nu met Mobiele certificaten, waarmee gebruikers vanaf een mobiel device naar keuze digitaal documenten kunnen ondertekenen en veilig kunnen inloggen bij de overheid en andere organisaties. De oplossing ondersteunt zowel authenticatie op eIDAS ‘hoog niveau’ als het ondertekenen met een PKIoverheid gekwalificeerde elektronische handtekening.

Werkwijze rechtsgeldig digitaal ondertekenen
Vóór het ondertekenen van een document verschijnt een melding in de speciale Mobiele certificaten-app. De gebruiker kan vervolgens zien wat hij gaat ondertekenen. Met een persoonlijke pincode autoriseert de gebruiker de transactie en gebruikt daarmee zijn Mobiele PKIoverheid-certificaat, die is opgeslagen in een beveiligde omgeving bij KPN. De Validsign handtekeningoplossing is als enige toepassing aangesloten op de KPN Mobiele Certificaten-dienst.

 

Categorie(n) GRC en Assuring, Branche > Accountantskantoren, Cybersecurity, Soort > Authenticatie en ondertekenen
Bronvermelding ValidSign
Internet URL ValidSign

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED