Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Mega-investering Pieter Schoen in digitalisering van mode-industrie

Plaatsingsdatum 28-05-2019
Berichtdatum 28 mei 2019

Shoe Investments, de investeringsmaatschappij van de Rotterdamse ondernemer en investeerder Pieter Schoen, steekt miljoenen euro’s in de Larense softwareontwikkelaar Colect. Dit zeer snel groeiende softwarebedrijf is gespecialiseerd in het digitaliseren van de mode-industrie.

Het bedrijf is nu al prominent aanwezig in Nederland, Scandinavië en Duitsland. Colect gaat het groeigeld gebruiken om een versnelde uitrol door Europa te realiseren. Colect stelt modemerken in staat real-time de gehele modecollectie te presenteren en orders te verwerken met een iPad of webshop. Doordat de inmiddels 78.000 gebruikers direct inzicht hebben in actuele voorraden en prijsaanpassingen (directe link naar ERP) kunnen ze met minder monsters veel sneller en efficiënter werken.

De meest recente ontwikkeling is een volledig gedigitaliseerde showroom om het inkoopproces veel beter te ondersteunen met behulp van flatscreens, waarop de volledige collectie kan worden getoond met foto’s en bewegende beelden en orders direct verwerkt kunnen worden.

Handelsvolume 3 miljard euro per jaar
Onder de ruim 300 internationale modemerken die inmiddels met Colect werken bevinden zich Scotch & Soda, Triumph, Björn Borg, Denham, Peak Performance, Puma en O’Neill. Het totaal aantal gebruikers is de afgelopen jaren met ruim vijftig procent toegenomen tot ruim 78.000. Het aantal orders dat door het systeem wordt verwerkt, groeit jaarlijks met ongeveer twintig procent en kwam vorig jaar uit op meer dan 37 miljoen orders. In 2018 ging meer dan 3 miljard euro aan handelsvolume over het Colect-platform.

Categorie(n) Branche > Detailhandel & Horeca, Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, Soort > ERP
Bronvermelding Colect
Internet URL https://www.colect.io/

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Kleisteen

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED