UBL Ketentest

Software nieuws

go2UBL breidt uit wegens explosieve groei: verdrievoudiging van het aantal gebruikers in twee jaar tijd

Plaatsingsdatum 11-06-2019
Berichtdatum 11 juni 2019

Conversiepartij go2UBL breidt uit vanwege de groei die de organisatie doormaakt. In nog geen twee jaar tijd is het aantal gebruikers van de conversiedienst verdrievoudigd: van 5.000 gebruikers eind 2016 tot ruim 15.000 eind 2018. Vier maanden later is de teller doorgelopen tot 19.000 gebruikers. Om deze groei te faciliteren en klanten van dezelfde kwaliteit te kunnen blijven voorzien, verhuist de organisatie naar een nieuw pand met ruim 200m2 extra kantoorruimte en ruimte voor nieuwe medewerkers.

Grote behoefte aan e-facturen
De behoefte aan een conversiepartij als go2UBL, wie facturen in elk formaat omzet tot e-facturen (ook wel UBL of XML), neemt snel toe. Volgens CEO Rob Tolstra is dat deels te verklaren door de druk vanuit de overheid, maar vooral ook door het gebruikersgemak van een conversiedienst: “Het ontvangen van efacturen biedt enorme voordelen, maar met name bij ondernemers in klein en midden MKB zien we dat er nog veel onduidelijkheid bestaat. Bij hen ontbreekt in veel gevallen de wil en tijd om zich in het onderwerp te verdiepen. Wij bieden een laagdrempelig oplossing waarmee zij binnen enkele minuten al uit de zorgen zijn. Dat maakt onze dienst zo interessant.”

Naast ondernemers maken ook veel accountants gebruik van de conversiedienst van go2UBL. Voor hen levert het omzetten van ‘gewone’ facturen naar e-facturen veel efficiencyvoordelen op. Zo besparen zij per factuur, kas- of pinbon of ander type inkoopdocument al snel enkele minuten doordat het document als e-factuur automatisch wordt ingelezen in bijna alle softwarepakketten. Daarbij kunnen alle soorten facturen geconverteerd worden: bonnetjes, papieren facturen, handgeschreven facturen en PDF.

Verdere groei
De nieuwe vestiging in het centrum van Beverwijk is ruim 200m2 groter dan het huidige kantoor. Tolstra: “En die ruimte hebben we ook echt nodig om de groei van de laatste maanden te kunnen blijven faciliteren. De komende tijd zullen wij extra medewerkers aantrekken

De organisatie zal per medio juni werkzaam zijn vanaf het nieuwe adres: Wijckermolen 2, 1941 JA Beverwijk.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Branche > Financials, Soort > (Elektronisch) factureren
Bronvermelding Go2UBL
Internet URL Go2UBL

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED