Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Onderzoek Softwareleveranciers bepalend in transitie online accountantskantoor

Plaatsingsdatum 13-06-2019
Berichtdatum 13 juni 2019

Niet het einde van de afschrijvingstermijn, de looptijd van contracten of de bemensing: de keuze voor een administratie- of accountantskantoor om volledig online te gaan werken hangt af van het aanbod bij softwareleveranciers. Zeker 77% van de kantoren beoogt volledig online te werken binnen een aantal jaren. Het beperkte aanbod aan online software in de samenstelpraktijk en voor online dossiervorming is momenteel de bottleneck. Dit is een van de conclusies uit een branche-breed onderzoek naar ontwikkelingen rond IT, Cloud & Security. Het bevat verrassende inzichten.

Zo zijn bijvoorbeeld de IT-uitdagingen van accountantskantoren onderzocht, de ideale werkplek en het beveiligingsbewustzijn. Kantoren blijken overtuigd van hun digitale weerbaarheid (85%). Tegelijkertijd is er onvoldoende vertrouwen in het eigen IT-team en ziet 80% de online bedreigingen toenemen. Ook stellen kantoren nauwelijks harde eisen aan ingeschakelde leveranciers, bijvoorbeeld rond ISO-certificeringen. Gelijktijdig worden grote cloudleveranciers als Microsoft, Amazon en Google met open armen (76%) ontvangen. Er lijkt geen sprake te zijn van Cloudwatervrees.

Mate van online applicaties

Accountancy Monitor 2019
Eerdere dit jaar nam een grote groep -hoofdzakelijk vennoten/accountants- deel aan het onderzoek uitgevoerd door adviesbureau DOCCO. Dienstverlener Claranet, zelf een van de grootste Managed Services Provider in Europa, gaf DOCCO opdracht om een onafhankelijk en zelfstandig onderzoek uit te voeren binnen de branche. De respondenten vormen qua kantooromvang een afspiegeling van de branche en zijn bovenal betrokken bij de inkoop van IT. Ruim driekwart van de deelnemende kantoren is een autonoom opgegroeid kantoor, een kwart een samengesteld (fusie)kantoor.

De resultaten zijn in een mooie uitgave gebundeld die door Claranet op de Accountancy Expo op 18 juni worden gepresenteerd. Ze zijn ook in digitale vorm opvraagbaar via https://www.claranet.nl/accountancymonitor. In het najaar worden een aantal ronde-tafel bijeenkomsten georganiseerd met administratie- en accountantskantoren om door te praten over de onderzoeksresultaten.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Branche > Accountantskantoren > Software advies, Branche > Accountantskantoren > Visie ICT
Bronvermelding DOCCO
Internet URL DOCCO

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED