Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

TU/e tweede universiteit die in korte tijd overstapt op AFAS

Plaatsingsdatum 27-06-2019
Berichtdatum 27 juni 2019

De Eindhoven University of Technology (TU/e) stapt over op de software van AFAS. TU/e is de tweede universiteit die in korte tijd overstapt naar AFAS. Het nieuwe contract volgt op een nauwgezette, zes jaar durende zoektocht die eindigde met een Europese aanbesteding. Belangrijkste eis was: uitzonderingen elimineren en overzicht creëren. Met de software van AFAS neemt TU/e afscheid van maatwerksystemen.

De HR- en salarisadministratie van 3.500 onderzoekers en docenten gaat nu over op de hoogwaardige standaardsoftware van AFAS, die natuurlijk op maat wordt ingericht. Daarmee verwacht het softwarebedrijf dat de medewerkers van de TU/e in 95 procent van de gevallen beter geholpen kunnen worden. Medewerkers hoeven straks nog maar in één systeem in te loggen en zowel via het intranet als met de mobiele app kunnen ze werkzaamheden rondom bijvoorbeeld HR inzien of uitvoeren.

Meer harmonisatie
Het nieuwe contract met AFAS brengt meer harmonisatie in de organisatie. Laurent Nelissen, managing director bij de TU/e en voorzitter van de stuurgroep die de zoektocht leidde: "De afgelopen vijftien jaar hebben we met allerlei op maat gemaakte systemen gewerkt. Dat leek logisch, want we hebben alleen al achttien directieleden, die allemaal andere eisen stellen aan e-HRM. Maar in de praktijk leidden al die uitzonderingen tot ingewikkelde, onwerkbare situaties."
"Automatiseren om de mens te laten ontplooien past perfect bij ons allebei. Dat wordt ook het doel van het nieuwe systeem", vervolgt hij. "En het is natuurlijk ook een mooie match, tussen onze organisatie en AFAS. De slogan van de TU/e is: Where Innovation Starts & People Matter! Dat zien wij precies terug bij AFAS."

Outside the box
Het systeem gaat live op 1 januari 2020. Hoewel er nog veel moet gebeuren, zijn Arnold Mars (financieel directeur AFAS) en projectleider van de TU/e Ton Groot vol vertrouwen over de samenwerking. Mars: "Sleutelwoorden daarvoor zijn samenwerken, vertrouwen in elkaar hebben, outside the box denken en verandering uitdragen en communiceren."

Categorie(n) Branche > Financials, Soort > Loon-, salaris- en HRM software
Bronvermelding AFAS
Internet URL AFAS

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED