Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Quion maakt volledig digitaal archief doorzoekbaar dankzij Hyarchis Search-it

Plaatsingsdatum 12-07-2019
Berichtdatum 12 juli 2019

Quion Groep en Hyarchis Content Services zijn een samenwerking aangegaan waarbij het gehele digitale archief van Quion wordt omgezet naar doorzoekbare tekst. In totaal gaat dit om tientallen miljoenen documenten. Quion wil de nu nog ongestructureerde inhoud van deze documenten omzetten naar gestructureerde data. Quion ziet voor de toekomst legio mogelijkheden om met deze aanvullende data de dienstverlening aan haar klanten verder te verbeteren. De oplossing die door Hyarchis wordt ingezet voor het doorzoekbaar maken van alle tientallen miljoenen documenten is ‘Hyarchis Search-it’. Hyarchis Search-it is een OCR-engine waarvan de accuraatheid drastisch is verbeterd doordat er gebruik gemaakt wordt van machine learning technologie. De oplossing draait volledig in de cloud en heeft hierdoor een hoge mate van schaalbaarheid. Het project voor Quion wordt in een tijdbestek van slechts enkele maanden uitgevoerd.

Bruno Oudega, CEO van Quion, is erg enthousiast en voor hem is de langetermijnvisie cruciaal voor het aangaan van dit traject: “Bij Quion beheren wij vele decennia aan hypotheekdossiers en ons archief omvat hierdoor een ware schat aan klantinformatie. Deze informatie is momenteel slechts gedeeltelijk toegankelijk. Het ontsluiten van deze nu nog ongestructureerde data gaat ons helpen om klantprocessen beter, sneller en efficiënter uit te voeren. Verder verwachten we dat we hiermee de kwaliteit van onze data verder verbeteren. Onze ambitie om marktleider te zijn op het gebied van data management en kunstmatige intelligentie ligt hoog. Het ontsluiten van ons digitale archief is daarbij een belangrijke strategische stap richting de toekomst. We weten immers niet welke vragen we de komende jaren krijgen, maar we weten wel dat het antwoord op veel van deze vragen besloten ligt in ons huidige archief.”

Quion maakt reeds meer dan tien jaar gebruik van het document management systeem van Hyarchis en dit is het eerste traject waarbij modules worden gebruikt die zijn gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Deze modules heeft Hyarchis in de afgelopen twee jaar ontwikkeld als onderdeel van een ingrijpende strategische koerswijziging.

Categorie(n) Branche > Dienstverlening, Branche > Financials, Soort > Documentbeheer en dossierbeheer
Bronvermelding Hyarchis Content Services
Internet URL https://www.hyarchis.nl/

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


AFAS Software


Onerzoeksbureau GBNED