Softwarepakketten.nl

Software nieuws

ERP-oplossing Dynamics Empire van cegeka-dsa als eerste administratiesysteem voor corporatiesector RGS Ready

Plaatsingsdatum 22-08-2019
Berichtdatum 22 augustus 2019

VEENENDAAL - Dynamics Empire van cegeka-dsa is officieel RGS Ready. Die conclusie trekt onderzoeksbureau GBNED na een audit in opdracht van Aedes op 8 augustus 2019.

Met de lancering van het RGS op 14 maart 2019 heeft Aedes een grote stap gezet in de realisatie van een standaard voor de corporatiesector. Om de adoptie van het RGS te bespoedingen heeft Aedes de relevante softwareleveranciers binnen de sector een RGS Ready check aangeboden waarin de aangepaste software wordt getoetst. Cegeka-dsa heeft als eerste softwareleverancier deze check laten uitvoeren. Het resultaat: Dynamics Empire voldoet aan de gestelde eisen.

De voltooiing en goedkeuring van het RGS in Dynamics Empire betekent dat de klanten van cegeka-dsa met deze sectorstandaard aan de slag kunnen. Bij nieuwe klanten zal het RGS automatisch de standaard zijn. Verschillende nieuwe klanten zijn hier onlangs mee gestart en de reacties zijn erg positief. Bestaande klanten zullen de gelegenheid krijgen om op een moment naar keuze over te stappen. De eerste livegang met het RekeningGrootboek Schema wordt binnenkort verwacht.

Wat is het ReferentieGrootboek Schema (RGS)?

In december 2017 heeft Aedes een convenant gesloten met de Autoriteit Woningcorporaties, het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) en het ministerie van BZK. Het convenant bevat afspraken over het verbeteren van de kwaliteit van de verantwoordings- en prognose-informatie (dVi en dPi) en over het efficiënter laten verlopen van de informatieuitwisseling. Een voorwaarde om dit te kunnen bereiken was het opstellen van een Referentie GrootboekSchema (RGS). Aedes is met een groep corporaties aan de slag gegaan om te komen tot een variant van een RGS voor de gehele corporatiesector. Op 14 maart 2019 werd het RGS aan de sector gepresenteerd.

Categorie(n) Branche > Financials, Standaardisatie, (open)standaarden, Branche > ICT bedrijven, Branche > Dienstverlening, RGS (ReferentieGrootboekSchema)
Bronvermelding Cegeka-dsa
Internet URL https://www.cegeka-dsa.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Seminar RPA en robotic accounting

Najaar 2020
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED