Softwarepakketten.nl
Exact Software

Software nieuws

inVoice of Holland officieel van start: Als het kan, doe het dan

Plaatsingsdatum 06-09-2019
Berichtdatum 6 september 2019

Op 26 september 2019 vindt de officiële lancering van inVoice of Holland plaats. Een belangrijk en tevens historisch moment voor e-facturatie binnen Nederland. inVoice of Holland (IOH) is hét initiatief voor het stimuleren van e-facturatie binnen Nederlandse organisaties, ongeacht grootte, branche of specialisatie.

Op dit moment wordt een groot deel van de facturen nog met de hand verwerkt. Dit kost niet alleen veel tijd en geld, maar maakt de kans op fouten ook aanzienlijk groter. Niet voor niets zijn overheden sinds 18 april j.l. verplicht e-facturen van hun leveranciers te kunnen ontvangen en verwerken. Het is tijd om e-facturatie voor alle verzenders en ontvangers de norm te maken in Nederland. Kortom, het is tijd voor inVoice of Holland! 

Hoe gaan we dit doen
Dit doen we door publiek commitment te vragen voor het op grote schaal inzetten van e-facturatie met de hoogste kwaliteit en beveiligingsniveau via Simplerinvoicing FULL. Alle organisaties die het gedachtengoed van inVoice of Holland ondersteunen kunnen ambassadeur worden en het manifest ondertekenen. Het doel is dat e-facturatie zich als een olievlek zal uitspreiden over Nederlandse organisaties.

Automatische detectie
Door middel van automatische detectie wordt standaard gecontroleerd of de ontvanger in het PEPPOL/Simplerinvoicing netwerk is geregistreerd. De e-factuur wordt hierna veilig, snel en foutloos naar de ontvanger verzonden.
Belangrijk is dat de e-factuur standaard wordt opgebouwd vanuit de brondata, waarbij de identiteit van de afzender en de ontvanger wordt gewaarborgd. Verzending via Simplerinvoicing FULL/PEPPOL is hierbij de norm. Andere verzendmethoden worden logischerwijs afgebouwd.

Geregistreerd betekent ontvangen
In PEPPOL/Simplerinvoicing zijn ontvangers van e-facturen geregistreerd met hun ID. In Nederland is het KvK nummer volgens de SI FULL governance een verplicht registratienummer. Bij registratie in het e-facturatienetwerk van een ID, is het duidelijk dat dit voor de ontvanger het preferente ontvangstkanaal is.

Als het kan, doe het dan!
We hebben de technische kaders en infrastructuur dus beschikbaar. Nu is het moment om het verschil te maken en ook daadwerkelijk in actie te komen. Met inVoice of Holland geven we een extra kwaliteitsimpuls aan bestaande oplossingen en zetten we woorden om in daden. Ons motto is niet voor niets “Als het kan, doe het dan!”

Feestelijke lancering
Ambassadeurs zijn welkom om de evenementen van inVoice of Holland bij te wonen, waarbij de officiële lancering op 26 september aanstaande plaats zal vinden. Diverse sprekers van vooraanstaande organisaties zullen hun visie en expertise rondom e-facturatie toelichten. Aansluitend vindt het ondertekenen van het manifest en het Exclusive Diner plaats.

Word Ambassadeur
Wilt u als ambassadeur bij inVoice of Holland betrokken worden en aanwezig zijn bij de feestelijke lancering? Word dan member. De memberships Free, Plus & Premium hebben ieder hun eigen voordelen. Meer informatie opvragen of aanmelden kan via https://invoiceofholland.nl/contact/.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Standaardisatie, (open)standaarden, Branche > ICT bedrijven, Soort > (Elektronisch) factureren, UBL
Bronvermelding eVerbinding
Internet URL https://invoiceofholland.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

eVerbinding biedt de GWH-factuurspecificatie als een UBL e-factuur op regelniveau [19-03-2019]

Lustrum eVerbinding: eerste klantaansluiting Simplerinvoicing al weer 5 jaar geleden! [14-03-2019]

Lucom kiest voor eVerbinding AccessPoint elektronisch factureren [30-11-2018]

eVerbinding wint aanbesteding PIANOo voor impuls e-facturatie [08-11-2018]

Jubileum: eVerbinding viert 5 jaar Accespoint Simplerinvoicing [06-11-2018]


Seminar RPA en robotic accounting

Woensdag 8 april 2020
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...AFAS Software


Visma Software


MUIS Software


RADAR Software


TecknowOnerzoeksbureau GBNED