Softwarepakketten.nl

Software nieuws

go2UBL helpt klanten in accountancy en ondernemers met voorbereiding op eventuele Brexit

Plaatsingsdatum 11-10-2019
Berichtdatum 11 oktober 2019

In geval van een daadwerkelijke Brexit is de kans groot dat facturen uit het Verenigd Koninkrijk voortaan moeten worden aangegeven bij import in plaats onder intracommunautaire prestaties (ICP). go2UBL helpt klanten met duidelijke informatie.

Bij een no-deal Brexit wordt het Verenigd Koninkrijk als derde land behandeld. Er moet dus wel aangifte worden gedaan bij de Nederlandse douane. Er moeten dan invoerrechten en btw worden aangegeven en er moet betaald worden in het Verenigd Koninkrijk. Mogelijk moeten dan ook bestaande leveringscondities aangepast worden.

Elke schakel in een keten waar producten of diensten worden geleverd - van leverancier tot klant en van factuurverwerker tot administratie -, krijgt te maken met extra administratie als gevolg van een Brexit. Voor de rond 43-duizend Nederlandse bedrijven in het midden- en kleinbedrijf die volgens cijfers van het CBS zaken doen met het Verenigd Koninkrijk gaat het jaarlijks om circa 570-duizend facturen.

Rob Tolstra, CEO go2UBL: “Een paar weken geleden was Wilco Kraaij, Manager Strategie en Innovatie bij Minox, aanbieder van boekhoudsoftware, op kantoor bij go2UBL voor Brexitoverleg. Hij vertelde over de manier waarop Minox na een Brexit met facturen uit het Verenigd Koninkrijk zal omgaan. go2UBL heeft toen bedacht dat wij straks in alle facturen uit het Verenigd Koninkrijk met een datum tussen 1 september 2019 en 31 mei 2020 die wij converteren, de volgende opmerking in de UBL weergeven: Let op: deze factuur dient mogelijk aangegeven te worden bij import in plaats van ICP.”

Wilco Kraaij: “Minox en go2UBL overleggen geregeld over hoe de factuurstromen voor ondernemers verder te digitaliseren. Een mogelijke Brexit vraagt dat de juiste maatregelen in de administratie worden genomen. Ik ben blij met wat go2UBL heeft bedacht. Het lijkt iets kleins, maar in de praktijk zullen veel ondernemers die wat minder zaken doen met het Verenigd Koninkrijk worden geholpen met deze notificatie.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > Boekhoudsoftware, Branche > Financials, ZZP'ers en klein MKB, Branche > Dienstverlening, Soort > (Elektronisch) factureren
Bronvermelding go2UBL.nl
Internet URL http://www.go2ubl.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

go2UBL: veel boekhouders weten nog altijd niet wat UBL is [23-09-2020]

go2UBL publiceert jaarrekening 2019 in de eerste week van 2020 [06-01-2020]

Rijksoverheid slagvaardig in ontvangst en verwerking van facturen [27-11-2019]

go2UBL breidt uit wegens explosieve groei: verdrievoudiging van het aantal gebruikers in twee jaar tijd [11-06-2019]

De 5 meest gehoorde fabels over e-facturatie ontkracht [14-03-2019]


Seminar RPA en robotic accounting

Voorjaar 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED