Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

CBS: ICT, kennis en economie 2019

Plaatsingsdatum 19-10-2019
Berichtdatum 18 oktober 2019

In de publicatiereeks ‘ICT, kennis en economie’ presenteert het CBS een overzicht van de Nederlandse kenniseconomie. Leidraad daarbij vormen de recentste cijfers over hoe bedrijven en particulieren ICT en internet gebruiken. Ook research en development (R&D), innovatie bij Nederlandse bedrijven, en het kennispotentieel komen volgens het CBS uitvoerig aan bod. En cijfers worden veelvuldig in internationaal perspectief geplaatst, om Nederland met andere landen te vergelijken.

De uitgave noemt, gericht op ICT-gebruik bij bedrijven, onder meer het volgende:

  • Cloud-computing, 3D-printing en robotica zijn vormen van relatief nieuwe ICT-toepassingen die onderdeel zijn gaan uitmaken van het ICT-landschap van bedrijven.
      
  • Bijna vier van de vijf bedrijven ondersteunden telewerken. Bedrijven besteden aandacht aan het uitbreiden van ICT-kennis door het bestaande personeel ICT-cursussen aan te bieden: meer bedrijven boden deze mogelijkheid. Het merendeel van de bedrijven met ICT-vacatures had moeite deze te vervullen.
      
  • Bijna een kwart van de bedrijven verstuurde elektronische facturen: met name in de gezondheidszorg is dit gangbaar. Vaker ontvangen bedrijven elektronische facturen.
     
  • Door toenemend gebruik van sociale media en mobiele apparaten zoals smartphones en tablets worden steeds meer data geproduceerd en geregistreerd. Door deze data te combineren en analyseren kunnen bedrijven nieuwe inzichten opleveren. In 2018 voerde 22 procent van de bedrijven dergelijke big-data-analyses uit. Bij grote bedrijven is big-data-analyse gebruikelijker dan bij kleine bedrijven. 

De complete uitgave is als webpublicatie beschikbaar op de website van het CBS, te weten:
Naar CBS: de webpublicatie "ICT, kennis en economie 2019".

Categorie(n) ICT Innovatie, Standaardisatie, (open)standaarden, SAAS, Cloud Computing
Bronvermelding CBS
Internet URL CBS

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED