UBL Ketentest

Software nieuws

MUIS Software en King Business Software bundelen krachten

Plaatsingsdatum 12-11-2019
Berichtdatum 12 november 2019

Main Capital Partners wordt de nieuwe eigenaar van Quadrant Automatisering BV, de onderneming achter King Business Software. Main is al eigenaar van MUIS Software en van ctrl. De krachten van MUIS Software, King Business Software en ctrl worden gebundeld om een leidende speler te vormen op het gebied van boekhoudsoftware, Enterprise Resource Planning (“ERP”)- en Warehouse Management Software (“WMS”) in de Benelux.

De combinatie tussen MUIS Software en King Business Software levert een uitgebreid productportfolio op voor accountants, administratiekantoren, groothandel en MKB-bedrijven. Het bedrijf ctrl is leverancier van accountancy portals en is eerder in 2019 door Main aangekocht. Samen vormen zij een organisatie met meer dan 120 werknemers en bedienen zij meer dan 25.000 klanten, met als gezamenlijk doel de automatisering, innovatie en optimalisering van bedrijfsprocessen en digitale samenwerking verder uit te bouwen.

Met een 38-jarige historie is King Business Software één van de eerste boekhoud/ERP-leveranciers in Nederland en een gevestigde naam. King Business Software heeft een uitgebreid productportfolio opgebouwd wat onder meer boekhouden, facturatie, ERP, Customer Relationship Management (CRM), WMS, voorraadmanagement en projectadministratie omvat. Het bedrijf bedient klanten in verschillende sectoren in Nederland en heeft klanten als Bax Music Shop, Hogebrug accountants en Attitude Holland.

Main Capital heeft in 2017 in MUIS Software geïnvesteerd en begin 2019 in ctrl. Daardoor is de overname van King Business Software de derde acquisitie van Main Capital in het (financieel) administratieve software domein. Door beide bedrijven te fuseren zetten zij een grote stap richting het leveren van een totaaloplossing voor haar klanten, evenals een grotere klantenbasis, waardoor nog meer toegevoegde waarde geleverd kan worden aan klanten door heel Nederland. De combinatie wordt een leidende en toonaangevende software vendor in de accountancy en MKB-markt en zal een innovatief alternatief vormen voor de grote gevestigde softwareleveranciers.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > Boekhoudsoftware
Bronvermelding King Business Software / MUIS Software
Internet URL King Business Software / MUIS Software

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED