Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Rijksoverheid slagvaardig in ontvangst en verwerking van facturen

Plaatsingsdatum 27-11-2019
Berichtdatum 27 november 2019

Factuurwerker go2UBL gaat samenwerken met Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk (UBR). Doel van deze samenwerking is een innovatieslag voor deze overheidsinstantie in de ontvangst en verwerking van facturen. Ontvangen pdf-facturen worden automatisch omgezet naar e-facturen waarna diverse controles en verrijkingen uitgevoerd kunnen worden. De betrouwbaarheid en kwaliteit van de facturen worden hiermee aanzienlijk verhoogd.

Innovatie in factuurverwerking
go2UBL zal vanaf nu alle pdf-facturen van de UBR omzetten naar een e-factuur. Door deze omzetting is de factuur beschikbaar in een gestructureerd format en kan deze door de UBL-ready applicatie ingelezen en verwerkt worden. Dit maakt de verwerking en beoordeling door de crediteurenadministratie en de andere organisatieonderdelen een stuk gemakkelijker en zal daardoor veel tijd besparen.

Samenwerking leidt tot resultaat
Een gedegen voorbereiding en het delen van onze expertise hebben geleid tot een mooi samenwerkingsresultaat voor dit prestigieuze project,” vertelt Rob Tolstra, oprichter van go2UBL. “Wij zijn dan ook enorm trots dat wij het vertrouwen van UBR hebben gekregen en onze werkzaamheden met betrekking tot het omzetten van e-facturen nu ook voor hen kunnen verrichten.

Rijksbeleid e-facturen
Volgens het beleid van de Rijksoverheid moeten leveranciers bij nieuwe inkoopovereenkomsten een e-factuur versturen. Met de hulp van go2UBL worden e-facturen intern al volledig verwerkt en kan er strakker gemonitord worden op de naleving van het beleid aan de kant van de leveranciers. Bovendien is nu met één druk op de knop te zien welke facturen niet als e-facturen zijn binnengekomen.

Bert Tijmensen, projectleider bij de afdeling Financiële Dienstverlening van UBR: “Als overheidsorganisatie willen we ons enkel richten op het optimaal verwerken van e-facturen. Dankzij go2UBL hoeven we ons geen zorgen meer te maken over de verwerking van pdf–facturen, dat wordt ons compleet uit handen genomen. Wij hoeven nu intern enkel e-facturen te verwerken en zijn daardoor in de gelegenheid om onze pdf-verwerkende systemen uit te faseren. Dit bespaart ons kosten en vereenvoudigt de verwerking. En we kunnen nu precies zien wie wat voor soort facturen verstuurt, waardoor we meteen weten welke leverancier we moeten benaderen met het bericht dat we alleen nog e-facturen in ontvangst nemen en verwerken. go2UBL stelt ons met deze innovatieslag in staat om het beleid van de Rijksoverheid inzake e-facturatie daadwerkelijk vorm te geven.

Categorie(n) Soort > (Elektronisch) factureren, UBL en Peppol
Bronvermelding go2UBL
Internet URL go2UBL

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED