Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Nieuw rapport Cybersecurity met authenticatie- en autorisatiemiddelen

Plaatsingsdatum 29-01-2020
Berichtdatum 29 januari 2020

Digitaal ondertekenen, wachtwoordmanagers, single sign-on en beveiligd (email)berichtenverkeer

Vandaag heeft Onderzoeksbureau GBNED het nieuwe rapport “Cybersecurity met authenticatie- en autorisatiemiddelen” uitgebracht. Met als subtitel “Ondertekenen, wachtwoordmanagers, single sign-on en beveiligd berichtenverkeer”.

Het rapport is primair gericht op authenticatie- en autorisatiemiddelen voor de eindgebruiker in zowel het bedrijfsleven, bij de overheid als binnen de accountancysector. Aan de orde komen begrippen als authenticatie, autorisatie, 2FA, MFA, Single sign-on, Elektroniche handtekening, eID, eIDAS en OAuth 2.0.

Naast inzicht in de gehanteerde begrippen is het rapport opgebouwd rondom de volgende 3 thema’s:

  1. (Digitaal) Ondertekenen van documenten;
  2. Wachtwoordmanagers en Single sign-on tools;
  3. Beveiligd berichtenverkeer; voorkomen dat een document gelezen wordt door iemand voor wie het document niet bestemd is.

De uitgave is bedoeld om uitleg te geven van gehanteerde begrippen en om een overzicht te bieden van tools op het gebied van authenticatie- en autorisatiemiddelen voor de eindgebruiker.

Gratis rapport
Het complete (> 30 pagina’s tellend) rapport “Cybersecurity met authenticatie- en autorisatiemiddelen” is hier gratis beschikbaar.

Categorie(n) SAAS, Cloud Computing, GRC en Assuring, Cybersecurity, Soort > ICT Beheer authenticatie en ondertekenen, Branche > Accountantskantoren, Branche > Financials, Soort > ICT beheer en beveiliging, Branche > ICT bedrijven, ICT & Recht, Branche > Overheid en semi overheid
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL http://www.gbned.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED